Hela dagen kvar.

Har just bakat klart, blev "jumbo" muffins i mina nya retro formar, var tvungen slå till när jag såg dom på varuhuset idag - svarta med gröna & orange prickar. Sen gjorde jag vanliga små kladdkakemuffins.
Så nu ska jag bara vänta på att de ska kallna sen blir det att he på glasyren!
Bakade lite så att mamma & pappa ha nå att ta när de blir sugen imorgon, dom ska ju komma hit och vara hundvakt medan vi är på middag/revy! :)

muffins kladdkakemuffins

Benny kom hem igårkväll, var meningen att han skulle komma idag men de var så dåligt väder - sen så började han inte förrän kl 10 idag. Så vi hade lite sovmorgon, inte illa. :)
Jag skickade förresten in en beställning igår på 2 fotoalbum (Rhodos), en tygväska som man kan ha Nemos saker i när vi far & flänger, en penna, en mugg till Benny och en stor magnet med bilder från Rhodosresan - allt detta för 150:- Längar till beställningen dimper ner här hemma.

Fick nya HundLiv igår också, det är verkligen en bra tidning med mycket att läsa.
Så för tillfället får vi hem 4 olika hundtidningar (hundliv, härliga hund, hundsport, pudelnytt), det tycker vi om!
Det går i varje fall ingen nöd på oss, vi har så det räcker till! :)

Har beställt hundmat med mamma & pappa till imorgon, börjar se botten på vår säck snart..
Lillen äter bra! Fast idag så har han tjorvat nalta, 1½ dl till frukost, nåja då kanske han äter lunchen?

nemo vilar sig.

Nej, nu ska jag dricka lite kaffe.
Ska lägga in nå nya bilder, men det blir ett senare projekt!

Ha en bra dag allesammans! / Emma - ser framemot morgondagen.

Storm.

Idag är det värsta snöovädret ute, det vräker ner snö och blåser.
När man står vid ica ser man inte bort till OK.
Men jag & Nemo är tappra så vi trotsade snöovädret och tog en promenad.. det gör vi inte om någon fler gång idag, vi lär hålla oss ute på gården!

Blev ju en sväng till Arivdsjaur igår eftermiddag med svärmor.
Blev att shoppa lite på Dollar sen så hittade jag ett par jeans Mimmis, på rea dessutom - så det blev ju kanon!
Sen for vi förbi mamma en sväng och drack kaffe innan vi begav oss hemöver.
Så det blev ju en bra dag, nu är det ju onsdag & snart kommer Benny hem. Det gillas..

Nu till Nemo..
Igår var Nemo billig, om inte rent gratis om någon hade frågat vid rätt tillfälle.
Han har fått i nå fultag att han ska nafsas (byxben) och händer när han blir för busig och uppspelt. Och jag får rent psykbryt av det! Nåja, det kanske går över - vi måste bara komma på ett bra sätt att träna bort det.
Och han är ju trots allt valp, bara 4 månader - men å andra sidan är det viktigt att få bort sånt där NU innan han blir vuxen.
Sen så är han i en skällarperiod också - det får jag också psykbryt över!
Varför kan han inte vara lika fin & lugn som Selma (svärmor/svärfars mellanpudel) .. som är 7 år? :)
Nejmen nog är Nemo fin, finaste hunden i världen - och speciellt när han är lugn & gossig.
Och han ska ju genom alla dessa perioder, han växer ju och ska utvecklas.

Det är förresten lite bättre idag, inatt var det sisådär när jag vaknade en sväng men nu känns det nästan prima. :) Så det är ju skönt. Har inte lika ont i ryggen iaf.
Kan förresten rekomendera ett te som jag smakade första gången i november förra året, "Citrus och ingefära", det är så gott!
Införskaffade lite sånt te igår som jag nu sitter och njuter av! :)


Ha en bra dag i ovädret! / Emma - snön den bara vräker ner.. jag ser då bara mer & mer..


Sjuk.

Kör helgen lite i korta drag.

Fredag & lördag jobbade jag, kväll på fredan' och delad på lördan'.
Det var trevligt att jobba "dag" faktiskt, var ju toklänge sendan jag gjorde det, de har ju mest vart natt.
Men när jag slutade på lördan' så blev det tv och en lugn kväll för hela slanten.
Sen söndan' så städade vi och gjorde stora servicen på Nemo, alltså bada samt klippning av tassar & nos.
Så nu är han så fin få & luktar gott dessutom. :)
Sen så hade vi lite middagsbekymmer, så vi ringde hem till mamma & pappa och hörde om dom ville ha lite främmen, sisådär vid middagsdags. :)
Så vi packade iväg oss till Arvidsjaur, väl framme blev det en sväng på Dollar och sen kikade på garaget pappa har hyrt till jobbet också.
Middagen blev köttfärslimpa -Mm..!

Benny jobbar borta iveckan i lse, men han for inte förrän imorse. Så nu är jag & Nemo ensam hemma. Plus att jag blev sjuk igårkväll, eller jag började känna mig lite hängig och inatt har jag inte sovit många timmar, trots alvedon!
Så vi tar det väldigt lungt idag, hade tänkt mig en sväng till lse och hälsa på Petra men det får vi ta en annan dag!
Tur att jag har kylen full av juice samt frukt i fruktkorgen, massa c-vitaminer!

Ha en bra dag! / Emma - inne & kurerar mig.

Jag i stan!

Igår blev det en sväng i stan, skulle hämta Benny på verkstan'.
Så jag packade in Nemo och hans råtta i bilen och så for vi. Jag var väl halverst skräckslagen av bara tanken på att jag skulle köra, själv, i stan. Jag hatar att köra i städer eller där det är mycke trafik överhuvutaget. Rö'ljus är inte heller en favorit omän det egentligen är det lättaste som finns, liksom! Men nej, jag är ingen stadsbo - så är det bara! Jag är nog en sann norrlänning trots allt, gillar inte stressen liksom..

Nåja, jag gjorde det iaf - kom till stan alltså. Parkerade bilen och sen for jag & Nemo och gick lite inne i stan, han höll sig fint utmed mig trots allt folk & alla hundar. :) Gångtunneln gick även den bra, trodde han kanske skulle tycka att det var läskigt när det ekade, men nejdå, det gick finfint!

Sen körde vi hämtade upp Benny och då blev det raka vägen till Jysk, där blev det inhandlat nya täcken samt kuddar. Jisses vad mysigt det blev, riktigt fluffiga & sköna!
Sen hann vi med lite go'fika på Stigs innan vi for hemöver.
Så det var en riktigt bra dag, jag körde till stan för första gången, ensam i bilen och överlevde, vi införskaffade värsta bästa täckena samt fika - kan det bli bättre? på en onsdag? :)

Lite blandade bilder från gårdagen:
Gulligaste hunden. nemo.
lyssnar. spårar.
gofika på stigs. fika.
fika. benny sängen.



Ha det fint! / Emma - ta vara på dagen, ta vara på varann.. men vet aldrig.


Lugna puckar.

Jag & Nemo steg upp kvart över nio och har hunnit med en promenad samt frukost!
Jag sitter fortfarande med tekoppen och ska bara dricka upp den, för sen ska jag kika igenom boken 
"Klickerträning för din hund".

(Nemo på morgonpromenaden imorse,
nice att busa i snön!)
Nemo nu på morgonen i snön.
i snön.
Nemo nu på morgonen i snön.

Marcus & Inga-Lena kikade förbi igårkväll, Inga hade med sig boken som jag ska kika igenom nu, blir nog mest troligen så att jag slänger iväg en beställning på ett eget ex av den, den verkar bra! Sen hade hon med sig en klicker & lite tuggpinnar till Nemo. -Tack, tack Inga för det!

klickerträning.

Som ni förstår så ska jag testa dehär med klicker, vi provade lite på Nemo igårkväll och han tycktes då förstå! Ska bli jätteintressant detta. =)
Jag & Benny ska kika förbi M & I här framöver, fåse hur Nemo ter sig mot Jarni (deras stövare)! :) Det är som bra att han får träffa lite andra "kändishundar" (alltså såna som int är främmen för oss) också. :)

Så, nu ska jag bara dricka upp tekoppen sen få någonting gjort!
Ha en fin dag! / Emma - träning är roligt & sen se resultatet.


Jordbyte.

Jag fick värsta rycket igår efter att jag hade diskat undan middagen, jag bytte jord på alla mina blommor.
Sen så planterade jag några nya blommor också, hoppas dom överlever
(har haft dom på uppdrivning till nu).
Sen hittade jag åt en kruka som jag köpt för bra längesen, och den hade samma blå färg som på gardinerna i datarummet - så det passade ju perfekt rent av! :)

Idag så har vi inte hunnit med så mycket änså länge, jag & Nemo tog en promenad efter att vi vaknat. Träffade på en granne utanför hyreshuset som berömde oss för att vi är så duktiga på att ta upp efter att vi rastat Nemo (vilket jag ser som en självklarhet) men han tyckte verkligen att vi gjorde det bra medan de finns hundägare som struntar i det. Så det känns ju bra att de lägger märke till att man städar upp efter sig så att säga, omän det är en självklarhet! :)
När jag likaså är inne på ämnet bajs, så kan jag meddela att vår hund är hård i magen. Ska nog testa att köpa messmör för det ska tydligen vara bra för hundvalpar som har hård i magen, så vi får se om det hjälper.

messmör

Ha en superbra måndag allesammans! / Emma - en kaffekopp nästa.


Ny hoj & en duktig hund, samt en nykomling.

Vi var till Luleå igår, jag, Benny & Nemo.
Nemo var så duktig när vi gick inne i stan - han var nyfiken & gick fint utmed oss. Våran duktiga Nemo. :)
Jag hann gå lite i stan, shoppade lite på dollar också samt på arken zoo. Sen var vi och åt på Max innan vi for hemöver. Själva anledningen till att vi gjorde lulesvängen var nämligen att Benny skulle kika på en ny hoj - sagt och gjort - han kikade och han köpte den!
Så nu längtar vi till våren, som bara den kan jag ju meddela!!! :)

När vi körde hem så körde vi förbi en trafikolycka i Kåge, det såg rent illa ut - föraren hade änglavakt kan jag tycka! Det står om det i vf, så kika
här.

Väl hemma så dumpade vi av lite saker hemma sen for vi upp till Udal en sväng för att visa bild på hojen & så, väl där hade de just avslutat middagen så vi hade sån tur att vi fick oss lite middag, gott & skönt att slippa tänka på det när man kommer hem. :)
Nemo fick busa lite med selma, fast hon var inte så pigg på att busa med den lilla jobbiga ihängande valpen. :) Nemo hade för övrigt värsta mycke energi resten av kvällen, till framemot kl 23. Men han hade ju vart så duktig tidigare under dagen, bara legat snällt & åkt bil.
Han fick sin nya leksak när vi kom hem, bara för att han hade vart så duktig. Och denna leksak är roligare än allt annat just för tillfället iaf. Det är frågan om att han skulle vilja sova med den. :)

Nåja, det nya tillskottet i familjen blev en fisk, en algätare, mal. Liten & söt, har haft såna förr & de har left rätt länge men sen den senaste dog så har jag inte skaffat någon ny men nu tyckte jag att det var dags. :) Det blev nog bra, han har mycket att städa iaf..

Under kvällen så blev det lugnt, jag fixade iordning en tårta till min älskade sambo, bara för att han är just det, min sambo & bäst i världen! :) Sen kom Robben & Steve över en sväng -  vi smakade blåbärsglöggen 2008, den var helt Ok!
Efter att de for så satt vi bara och kikade på tv, på Beck och sen blev det sängen. Var lite trött efter att ha stigit upp så tidigt.
Vi fick iaf sovmorgon imorse, Nemo vaknade inte förrän kl 09.15! :)
Jag har hunnit diska undan & lite sånt, Benny är och byter olja och Nemo vilar efter ett buspass.

Idag skulle Siri egentligen ha fötts, men hon blev hela 7 veckor igår. :)
Grattis!

Jajustja, jag måste ju berätta att våra marsvin är bra kluriga!
Upptäckte igår att de hade tagit sig tabberas på ett helt blomblad och börjat gnaga på sisådär två till. Jag har en stor blomma utmed buren och jag har vart noga med att bladen inte ska hänga in i buren, men de har lyckats lirka in några blad och kalasat på dem!
Shitans, trodde dom skulle ligga stendöa' efter det bladkalaset, men inte det & det var ju tur!
Våra marsvin.. :)

Tänkte att ni kunde få se lite av fynden från igår.
(ingen bild fångad på firren, men det kanske kommer senare någongång)
Benny. fint.
Benny, i lule någonstans. samt den fina himlen.
Nemo. sol.
Nemo som sover i bilen samt ett kort på hemvägen.
olyckan. olyckan, hytten.
Olyckan i Kåge, han måste ha haft änglavakt, ni ser ju hur hytten ser ut.
Nemo & råttan. vår nya hoj.
Nemo har råttan som kudde. Och sen vår nya hoj!! :)
pinnar till nemo. nya leksaken.
Tuggpinnar till Nemo inhandlades samt en bild på han & nya leksaken.
inte utan min leksak. Inte utan min leksak.
Han skulle ha med leksaken när vi skulle åka till Udal.
lite av beviset på att marsvinen har kalasat på blomman. kärlekstårtan.
Spåren efter marsvinens kalas samt "kvällsfikat" igår, tårtan.
:) såhär sover nemo.
Närbild på vår kärlek. Och en bild tagen tidigare i veckan -
såhär sover Nemo efter en promenad & när matte bloggar. :)

kolla hun han ligger på tassen. :)
Sen byter vi ställning, kolla vart han har framtassen.
Jo, under hakan - sött!



Ha en fin söndag! / Emma - haft en riktigt bra helg.


Kärlek på Arkdesign sweden.

Jag beställde ju ett smycke för ett tag sen, med gravyren "Benny & Emma 5 aug -06".
Blev supernöjd över resultatet och jag bär det mest varje dag.
Jag var in och kollade på sidan där jag beställde smycket på idag, Stefan Ljungström heter han som gör smyckena och han gör så mycket snyggt, i varje fall så såg jag att han hade lagt ut vårt smycke som "modell".
Lite smickrad blir man ju såklart! :)

Benny & Emma
Bild lånad av
arkdesignsweden.com

Älskar dig Benny!


Bara Nemo.

Ett inlägg bara om Nemo blir det här.

Vi fick medlemskort igår, om att gå med i SPK (svenska pudelklubben) och det ska vi göra!
De ger ut info om allt möjligt, om aktiviteter osv i den region man bor i samt tidningen PudelNytt, så det ska bli intressant. Kanske man får nå bra tips & råd om valpar. :)

Sen så har vi skickat efter en beställning på en Id-bricka till Nemo, som jag skrev tidigare. Längtar tills vi får hem den.. kommer bli så grannt så! :)
Har borstat honom idag så han är riktigt fluffig, han gillade det inte till en början och skulle bara leka med karden.. men när han insåg att piggarna inte var så bitvänliga gick det bra att borsta honom och nu är han så fin så.

Och dedär med maten då? Det ständiga aktuella.
Idag åt han 1½ dl till frukost och eftersom han gärna sover på mornarna så blev frukosten kl 09.30.
Så jag undrar om jag ska ge resterande 1½ dl vid kl 14, som lunch, och sedan försöka mig på en middag vid kl 19, på 3 dl.
Jag får testa och se hur det går.
Vägde Nemo idag, han är alltså 14 veckor och väger 8,9kg. Våran lillkille håller på att bli stor. :)

Måste ju bara berätta att syrran var i tidningen Norran igår och jag fick hem mina kort som jag beställt på Fuji. =) Så nu har jag sorterat in dem i albumet, blev bra de! :)

Några färska kort på Nemo dagen till ära.
Nemo hör något i hallen. 
Nemo är mer uppmärksam nu det märks,
här hör han någon i trapphuset.

Vår kloka hund.
Våran ståtliga hund, visst är han fin?!
kloker.
Igen, soffan i datarummet,
kikar på när matte bloggar.

Nemo & Selma samt svärmor.
Nemo, svärmor & Selma på besök tidigare i veckan.
Nemo & Selma.
Nemo försöker få igång nu bus.


Ha en fin dag! / Emma - är så stolt över vår fina & duktiga hund!

-13 grader.

Idag är det lite kallare ute än igår, då vi bara hade -1,5 grad.
Nemo åt bara en ½ dl till frukost, knashunden våran - då får vi hoppas att han är hungrig till nästa mål då!
Vi sitter iaf och lyssnar på Lugna favoriter nu, ska nog gå och brygga mig en kopp kaffe snart.

Vi har beställt efter en Id-bricka till Nemo förresten, designen var så gullig.. -ler!
Bild kommer när vi fått hem den.

Och ja, mamma -  du borde bo närmare så du kunde gå ut med Nemo, träna lite "fot"! :p


Ha en bra dag, det är ju trots allt sol. / Emma - madonna i mina öron.

En morgontrött hund.

Blev sovmorgon idag på Nemos begäran.
Själv vaknade jag kl 8 och var pigg, men Nemo ville inte alls stiga upp - han sov så djupt. Så då tänkte jag bara ligga och dra mig en stund, blev till kl 09.15! Då tyckte jag att det var på tiden att vi skulle stiga upp, men Nemo låg kvar i sängen efter att jag hade klivit upp.. Våran morgontrötta hund. :) Men sen när han gnuggade igång ögonen så blev det full rulle, vi for ut en sväng innan frukost & det var så skönt ute!
Sen så har vi inte gjort alltför mycket idag, det har blivit en del promenader och så har vi börjat träna att "gå fot" vilket verkar gå jättebra, hoppas det håller i sig! =)
Nemo har nyss ätit middag och det gick på ett kick, han var nog hungrig. Sen så har vi börjat med att blötlägga fodret, vilket verkar fungera mycket bra!

Själv gjorde jag omelett till middag, med kryddiga korvar, wook & pasta samt gratäng ost! Serverades med en klick mangoraja! Mm.. verkligen smarrigt!

Tog nå kort på Nemo & Selma idag, dom är nu lika höga - det enda som skiljer i dagsläget är åren samt nosarna. =) Dom är så fina så.
Bilder kommer senare när jag laddat in de i datorn. 

Nu väntar vi på att Benny ska komma hem, så man får sig en kaffekopp med sällskap. =)

Ha en fin eftermiddag & kväll! / Emma - träning ger färdighet.

Årsresumé för 2009.

Tänkte passa på ett göra en resumé i korta drag, om mitt 2009 som kom lika fort som det gick.

Januari.
- Jobbade ganska mycket, börjar jobba natt.
- Vi fick hjälp med att tapetsera om köket och det blev som i en dröm.
- Jag & Benny var till stan på bio, Benjamin buttons otroliga liv och den var kanon!
- Hann med en sväng med magsjuka också.
- Vi var till Pite havsbad med B's pappas företag, badade, åt gott & umgicks, hade en riktigt trevlig helg.
- marsvinen blev hela 4 månader.

Februari.
- Fortsatt med jobbande för min del.
- Vi for till Umeå och mötte upp en kille som var från Uppsala, som köpte vår Audi.
- Benny fyllde 25 år, vi fick en natt på Källan Spa och det var en otroligt härlig & underbar helg.
- Marina fyllde år.

Mars.
- Pappa fyllde år.
- Jag fyndade en Arabia Mumin-mugg på å'nyo.
- Fick en bukett med rosor av Benny, bara sådär för att. ♥
- Min bror fyllde år.
- Det har gått 3 år sen Kenneth dog.

April.
- Jobbar.
- Jag fyllde år.
- Svärfar fyllde jämnt & samma dag fyllde Bennys systerdotter/vår guddotter Isabell 1 år.
- Steve fyllde också år.

Maj.
- Beställde ett namnsmycke och blev väldigt nöjd över resultatet.
- Var barnvakt.
- Bosse & Cayenn 7 månader.
- Ikearesa med mamma & pappa.
- Tandläkaren hann jag också med att besöka.
- Jag och Benny åkte 40 mil med hojen sista söndagen, åkte bla upp och hälsade på min mormor.

Juni.
- Talludden, blev en fartfylld kväll och trevligt hade vi.
- Jobbade rätt mycket nu också, ingen semetser för min del, jobbade natt hela sommaren och trivdes med det som fisken i vattnet.
- Här någongång fick jag veta att jag skulle bli moster i januari 2010.
- Kirunafestivalen, jag, Benny och Fredde drog upp och hyrde en lgh. Hade en riktigt trevlig helg, säger bara takida, Thåström.. ja, en helg i kärlekens tecken blev det. Marina var också där så det blev lite shopping på stan.

Juli.
- jag fortsätter jobba natt.
- Mamma fyller jämnt & det firas i Dalarna & hos min syster, jag & benny jobbade dock så vi kunde inte vara med.
- Sara och Stefans 1-åriga bröllopsdag, samma dag for jag och Benny och införskaffade oss ett tält.
- Marsvinen hade en bra sommar med mycket utomhusvistelse i det gröna.
- Gjorde mig ett nytt pass.
- Husplanderna utvecklas, vi kikar runt.
- Var till Lycksele, en da' på stan, träffade Lina och det var väldigt roligt. Måste skärpa mig och ta mig dit snart igen så jag får träffa Ebba.
- Norsjö Beach, men jag jobbade hela den helgen.

Augusti.
- Jag och Benny har hållt ihop i 3 år.
- Vi fick upp ett il, cyklade en massa mil.
- Blev även en massa mil med mc.
- Fot till Hudiksvall, hälsade på syrran, bytte frisyr samt shopparhelg.
- Mamma kom med bilen, sovde över en natt och sen följde jag till Arvids, hämtade ut passet.
- Blev bad på badhuset också, med svägerskorna.
- Mattias, Erika, Sara, Stefan kommer upp till Arvidsjaur en helg, så jag passade på ett fara hem den helgen också, inte alltför ofta alla är hemma samtidigt.
- Robban fyllde år.

September.
- Jag & Benny åker till Rhodos en vecka, den mest underbara veckan jag vart med om. Vi hade riktigt skönt & upplevde väldigt mycket. Vädret var kanon hela veckan och vi njöt & laddade verkligen upp batterina & tog hand om varann.
- Svärmor fyllde år.    
- Lyckselemarknan'.
- Bosse & cayenn 1 år.

Oktober.
- Mormor fyllde hela 90 år och det firades med att hela familjen m. respektive bjöd ut henne på middag och vi hade väldigt trevligt. God mat!
- Jannike fyllde år.
- Jag jobbar fortfarande natt..
- Mamma och pappa kom på middag.
- Jag tog svininfluensavaccinet och blev lite krasslig just efter det, men det gick över lika fort som det kom, som tur var.

November.
- En sväng till stan för lite shopping.
- Jag och Benny bestämde oss efter utlandsresan att börja kika på hund, sagt och gjort. Vi åkte ner till Nyköping och kikade på en storpudelvalp på 5 veckor som vi blev förälskade i direkt!
- Min syster fyllde år och det firade jag, Benny, syrran & Stefan i Stockholm, vi som i dreas lgh en natt, blev go'fika och en snabb shoppingtur på stan.
- Isabells dopdag.
- Vi införskaffade allt till den nya familjemedlemmen, nu kunde han komma.. :)
-
Jag blev moster till en liten Siri, hela 7 veckor för tidigt.

December.
- Våran lilla hund som fick namnet Nemo är nu hela 8 veckor och redo för att hämtas, vi åkte ner till Nyköping och övernattade där från fred till lörd, det gick superbra hela vägen hem. Han sov & busade om vart annat. Han är vårt guldhjärta och detta var det bästa vi gjort!
- Vi firar jul i Udal hos Bennys föräldrar. Första gången jag inte firar jul hemma.
- Nemo växer så det knakar, väger 7,1 kg den 27:e.
- Jag, brorsan, mamma & pappa åker ner till Hudiksvall den 28:e och stannade där till den 1:a, massa mys med Siri som ni förstår. Nyår firas hos Sara samt hennes svärföräldrar. Snöoväder påväg hem den 1:a men tillslut är vi hemma.
- Nemo blev dålig den 2:a och vi åkte till Vet. i stan, som konstaterade växtvärk el. sträckning, det gick iaf över och han blev bättre redan under söndagen och på måndagen den 3:e januari var han helt återställd!

Så, det var lite kort om vad jag/vi har haft för oss under året som gått. Det har varit ett bra och givade år och jag hoppas på ett detta nya år, 2010, kommer bli lika fartfyllt och intressant som föregående.
Det vi ser framemot mest under detta år är huset som vi bara väntar på, ja, vi har hittat "vårt" hus och det blir under detta år vi flyttar och det ska bli så roligt & skönt! Att äntligen få landa, få något eget!
Men tills det blir av, så ska vi bara njuta av vardagen i vår fina lgh! :) 

Vi önskar er alla en ritkigt bra 2010!
Kramar från Emma, Benny, Nemo & marsvinen samt firrarna. 


Middag ensamma.

Blev middag på Thaian för jag & Benny. Vi lämnade Nemo hos Jannike & Tobbe undertiden.
Så det var faktiskt ganska mysigt att fara ut och äta, bara vi två! :)
Maten var förresten lika god som vanligt hos Bun's och efterrätten likaså!

Efter att vi hämtade Nemo så var det dags för hans middag - tala om en grabb som var hungrig! Inge tjorv alls denna gång.. Ska nog prova det Inga-lena skrev i en kommentar, att övergå till 2 mål om dagen, samma mängd mat och se om det funkar bättre. För som sagt, han är inte så intresserad av luncherna så han kanske är för mätt helt enkelt, när det är lunchdags?

Nåja, nu ska vi slappa och det dröjer nog inte lång stund innan vi gör kväll för ikväll. :)
Kom just in från en promenad med Nemo & Benny, så vi förtjänar att slappa! (Nemo har förresten redan somnat). :)

Go'natt på er där ute! / Emma - haft en härlig dag.

Rena blian'.

Ja, idag har vi bara -6 grader ute och det känns rent varmt.
Jag, Benny & Nemo har vart ute och flängt mest hela förmiddan'. Var förbi Steve och fikade sen när vi kom hem så kom Jannike, isabell & Bob förbi - så då fick Nemo busa av sig! Tror Bob blev nalta less där mot slutet. :)
Lillan har iaf blivit jätteduktig på att prata, var så länge sen vi träffade henne så det märks. Räkna till hela nr 6 också.. vilken duktig tjej! :)
Nu har vi mest tagit det lugnt, vi tog en promenad efter att de hade farit och sen ha Nemo legat (och han ligger ännu). Han har vart lite tjurig med maten förresten, igår var han helt ointresserad av lunchen så då fick det vara. Han åt desto gladare till middagen då. idag åt han bara ½ frukosten och ½ lunchen, så vi får se hur hungrig han är till middagsmålet? Trodde att han skulle vara hungrig till lunch eftersom han hade busat så med Bob, men icket!

Vi var ju till stan igår, Benny, Marina, jag & Nemo. Han skulle få sin 12 veckors vaccination och det gick smärtfritt och han var hur duktig som helst! Jag & Marina hann gå i stan en sväng medan B & N var ute och raggade runt. Sen när Benny hämtade upp oss hade han vart och införskaffat en ny dator, så nu har vi värsta finfina datorn. den gamla ska jag få ha som min "kortdator", passar ju bra - då kan jag sitta och arbeta med bilder på den! :)
Blev inte så mycket mer inhandlat i stan, lite nya kläder till mig - lång tröja samt underkläder på Gina & en "kofta" på Cubus. Sen blev det lite grejor till marsvinen, bla en ny bjällerboll och lite C-vitamin samt strö!
Senare på kvällen så blev det fruktsallad med grädde och salta kex med "glada kon"-ostar och grekisk vitlöksost! -Gott!
Jajustja, fick mitt Ikea family kort igår med posten - nu måste vi på ikea alltså! :)
Idag var förresten bilden på min syster & hennes familj i Pitan'. Kommer in i Norran till veckan trodde dom.
Det var en fin bild och ni kan kika på den
här! ♥


Tänker bjuda på lite bilder på de inhandlade sakerna:
•Först leksakerna till grisarna samt Ikeakortet.
Sen vår nya dator & Benny i soffan inför kvällsmyset.
Sist, fruktsallad & salta kex samt min outfit idag - nya tröja införskaffad på Gina igår.
bjällror. Ikea
Nya datorn Mys.
fruktsallad & kex. den ena nya tröjan.
 

Ha en fortsatt bra lördagseftermiddag! / Emma - lukten av kyla & snö är underbar när solens strålar smeker mot kinden.

Idag har vi kallt!

Ja, just nu har vi -35 grader ute. Varken jag, Benny eller Nemo har någon vidare lust att vistas någon längre stund utomhus precis.
Benny har vart hemma idag eftersom de inte kan jobba när det är så kallt, allt fryser.
Så vi startade vår dag kl 09, for till Udal en sväng - Benny sålde motorcykeln till sin bror så till våren måste vi börja kolla om en ny! Va roligt! :)
Och sen efter de for vi till Malå, jag hittade ett nytt koppel till Nemo - ett svart, längre och reflexsytt - kanonbra! :)
Sen har jag även fått mitt paket som jag väntat på, i snart 3 veckor.
Paketet innehöll: en mugg, en magnetkalender stl XL, 140st adressetiketter samt en stämpel med mitt namn & mobilnr. So happy! Jag belv jättenöjd över grejorna iaf!
Har även pratat med min syster idag - jag diggar videosamtal - det funkar ju kanonbra! :)



Bilder från idag:
•Först har vi uppe på Heden - mitt på dan' när de var -35grader.
•Sen har vi Nemos nya koppel samt lite tuggfördriv åt honom.
•Efter det har vi vår magnetkalender (ni ser ju hur stor den är).
•Och sista bilderna är min mugg samt adressetiketterna med pudlar på - sött va? :)
Stämpeln gjorde sig inte bra på kort, så den får ni tyvärr inte se.
Heden -35 grader Heden - 35 grader
Nemos nya koppel. Tuggstrips till hunden. :)
Den personliga magnetKalendern. Ni ser storleken, halva kylskåpet. :)
Muggen.  adressetiketterna med pudlar. :)


Nej, nu ska jag sätta på en tekopp så jag får nå värme i kroppen!


Ha det fint! / Emma - imorgon stan & vaccination, hoppas det är mildare ute då.

Middag & mitt-i-vika-tvätten-mys!

Ja, jag & Benny gjorde middag tillsammans idag.
Det var länge sen sist vi lagade mat tillsammans iaf men idag bjöds det på skinkpaj!
Det blev mycket gott och vi kom överens om att detta ska vi göra om, snart igen! :) Mysigt, mysigt!
Sen så har jag tvättat och det var dags att vika tvätten, så mot slutet blev Nemo lite less på oss & alla kläder så han bestämde sig för att mysa med husse en stund mitt i allt ihop. Så medan de låg i sängen och myste passade jag på att smörja in hans tassar och han somnade, den lilla krabaten!
Sen har vi konstaterat att han kommer nog bli fotbollsproffs när han blir stor.. så som han "spelar boll" med sig själv. :)
Har även hunnit med att städa och gjort iordning hos våra små grisar, och de blev så glada så. Benny upptäckte att de hade tuggat sönder deras boll, så nu måste vi snabbs som ögat införskaffa en ny. Dedär var deras favoritboll och de är så mysigt att höra den plinga till lite nu & då när de är där och petar på den. :)

Vår goa skinspaj a la Benny & Emma. Grisarnas favoritboll är död.
Skinkpaj a la Benny & Emma och en bild på bollen som grisarna har gått loss på.

Cayenn spanar. Nemo i soffan efter en tuff dag.
Cayenn i deras nystädade bur och Nemo, efter en tuff dag som har innefattat följande - utomhusbus, hjälpt matte i tvättstugan, kelat med husse, vaktat grisarna när husse & matte städade hos dom samt massa bus med favoritbollen.

Husse & Nemo Sovande nemo.
Nemo hjälper husse att komma från tvätthögen genom att gossa lite. :)


Det var allt för ikväll!
Ha det fint, ute i kylan! / Emma - nu har vi -25 grader.

Eltandborsten.

Blev en lugn kväll igår, film & chips - på en tisdag! :)
Vi hyrde "The Gray man" och den var faktiskt Ok, lite väl läskig på ett äckligt sätt i vissa stunder.
Sen så blev det iaf sovmorgon imorse, till kl 08 - för alla tre av oss! Härligt! 
Får dock se hur det går om 2 timmar.. Benny jobbar & jag ska tvätta, lika med att Nemo måste stanna själv i lghen några minuter (vilket han aldrig har gjort mer än typ 1 min på sin höjd) men de kanske går bra, jag ska ju bara slänga på en tvätt och de går snabbt. Får se till att vi har busat järnet innan jag går ner, så han är trött & vilar. :)

Vi fick ju en eltandborste i julklapp av mamma & pappa, så vi laddade den igår och provade den idag! Vilken bra grej, man känner rent att tänderna blir som hos tandläkarn'! :) Toppenbra, tack så mycket för den!

Nåja, nu ska jag sätta på lite kaffe.

Jajustja, lite update om Nemo kanske. Han är sig själv igen, lika busig & ska följa med överallt och de är så härligt att han har blitt bra! :) Vi hade lite kurragömma i förrgår - jag, Benny & Nemo.
En av oss gömde sig och ropade på honom och för sanningen han hittade oss alltid - omän vi inte gömde oss på ett synligt ställe. Han är duktig! Vi blir alltid lika varm i hjärtat när han ser på oss med sina små kloka ögon - shittans vad vi tycker om dig lilla Nemo!

Nä, kaffe var det väl? :)

Ha en bra dag allesammans! / Emma - kallt idag, -18 grader.

5 januari 2010.

Dagen började redan kl 04 för oss imorse. Skjutsade Benny till Udal eftersom jag skulle låna bilen senare. Sagt och gjort, vi for och jag fasade för att Nemo skulle göra morgon och vara pigg. Men när vi kom hem igen vid kl 04.30 så var det en liten hund som var rätt trött ändå - så vi la oss igen och sov ända fram till kl 07. =)
Då blev det frukost & morgonpromenad. Sen var det bara att packa sig i bilen och köra till Arvidsjaur. Det är så tacksamt att Nemo älskar att åka bil, så fort vi startar bilen så kurar han ihop sig till en liten boll på filten och sover ända tills man är framme. Sen så har han ju numera alltid med sig råttan, hans älsklingsråtta.
Var hos mamma & pappa vid halv nio och då blev det frukost där också. Nemo var helt uppe i varv och skulle kolla in hela huset (det var första gången han var hos mamma & pappa) men sen efter upptäcktsfärden så la han sig lugnt i köket och busade med sina leksaker. :) Han är så duktig, våran hund!
Hann iaf in på Dollar och införskaffa lite allt möjligt, bla en matte till köket så Nemo slipper halka när han ska äta (har så halt golv för hans små tassar), lite godis/tuggsaker till Nemo och en ny leksak (boll) och den blev genast populär! Till mig blev det julpapper och julklistermärken (eftersom det var rea, bra att ha till nästa jul). =)
Sen fick jag med mig lite mjukkaka av mamma samt lite fikabröd - inte illa!
Var iaf trevligt att vara hem en sväng såhär på en tisdag! :)
Nu har vi just stökat bort efter middagen och har druckit lite kaffe. Blir att ta det lugnt resten av kvällen för oss.
Grattis till min syster förresten, hon har namnsdag idag: Hanna! :)


Några få bilder.

Ny lampa i köket.
Den nya lampan i köket. 

Nemo i mammas & pappas kök.
Nemo,
hos mamma & pappa idag, efter allt bus.
 

Nya
Den nya mattan i köket,
Nemo gillade den skarpt. :)


Ha en fortsatt bra kväll! / Emma - utflykter gillas.


Slutet på 2009 början på 2010.

Här kommer en liten redogörelse för slutet på 2009 och början på 2010!

Måndag 28/12-09
Bar iväg till Hudiksvall vid kl 10, jag, mamma, pappa & brorsan. Vi ska fira nyårsafton hos min syster & hennes familj. Och det blir första gången vi får träffa lilla Siri. :)
Stannade en sväng i Sundsvall, för att gå lite på Ikea - såklart!
Blev inhandlat lite saker till Siri samt lite gossedjur till Nemo (svärmors hund Selma har nämligen en råtta inköpt på Ikea, som Nemo alltid är lika förtjust över, så nu ska han få en alldeles egen)! :)
Vi kom fram till Hudiksvall under kvällen och möttes av lilla Siris ansikte! Vilken going! Mosters lilla sötnos!
Var naturligtvis trevligt att träffa syrran & Stefan också. =)

Tisdag 29/12-09
Dagen börjar med mys i soffan med Siri - det är ganska mycket Siri dessa dagar ska tilläggas! :)
Sen hann vi ut på stan - jag & mamma. Inhandlade lite mer saker till Nemo (kanske inte så roliga denna gång, öronrens samt avmaskningstabletter på apoteket samt en "första hjälpen" bok till hundar).
Sen handlade vi lite nya kläder till Siri, finns dock inte mycket hon kan ha just nu (stl 44 är för stort) och de minsta som säljs i affärerna är stl 50. Men vi hittade lite iaf, så hon har kläder att växa i, iaf! Lite klänningar fick hon iaf. :) Blev lite nya kläder till mig själv också på Gina tricot.
Kvällarna ser ut som mornarna - mys i soffan framför tv:n med Siri som mittpunkt för alla. :)

Onsdag 30/12-09
Dagen börjar med mysSiri, frukost & sen stan! Vi var in på en återförsäljare till panduro, köpte lite grejor så vi kan sätta igång med att göra lite fina album/kort m.m
Sen blev det Dollar, köpte väggord & nå slags "snöflingor" som ska hänga i fönstret samt en filt till Nemo och lite tuggpinnar. Blev Jysk också för att inhandla en ny fleecepläd i svart/vitt till soffan och ett överdrag till sängen, i grått! Blir nog riktigt fint! :)
Det inhandlades bingolotter inför kvällen också -  vi vann dock inget! Men det var år och dar' sen jag spelade så det var ett nöje i sig. Gjorde en cheesecake under kvällen också - för att ta med på nyårsmiddagen imorgon hos Saras svärföräldrar. Så jag & Sara la oss inte förrän tvåtiden.. mycket att stöka med säg. :) 

Torsdag 31/12-09
Vi hann med lite shopping idag med, var in på Jack and Jones och köpte en tröja bland annat.
Vi gjorde hand & fotavtryck på Siri innan hon skulle hoppa i plurret och bli fin inför kvällen (eller finare..).
Några bra avtryck fick vi allt, men det är svårt att göra det på en sån liten människa ska tilläggas. :)
Sen blev det som sagt bad för hennes del, oj vad skönt hon tycks tycka att det är att vara i vattnet. Efter det fick hon på sig nyårskläderna - en röd klänning & vita strumpbyxor, första gången hon bär klänning. Så söt hon blev!
Sen efter att alla hade gjort sig klara for vi ut till Sunnanbäck för att äta nyårsmiddag. Riktigt gott var det. :)
Och mätt var man efter den kvällen kan jag meddela. Mat & fika, så man överlever nog hela veckan på det. :)
Siri hann förresten inte bära klänningen så värst många minuter, för när vi kom till Sunnanbäck pissade hon ner sig - genom blöjan & allt. Lill'rackarn! :) Men hon var fin i sina rosa kläder också, sen hann hon med ett (eller två) skitkalas också och det blev kvällens happening! :)
Blev många kort tagna iaf under kvällen och dagen, sen vid kl 22 drog vi oss till Saras lgh igen för att invänta tolvslaget. Blev spännande där ett tag i parkeringshuset också kan jag meddela. Nå killar som försökte ta sig in (ska tilläggas att syrran & stefan hade inbrott i bilen vid tolvslaget förra nyåret), så pappa & stefan var där nere och höll lite koll samt lagade till porten som killarna hade sabbat, antagligen för att komma tillbaks senare för att tag sig in. Men tji fick dom!
Tolvslaget kom och vi skålade samt kikade på fyverkerier från fönstret ut över stan. Det var mulet med det syntes iaf och det var helt perfekt att kolla in fyverkerierna inifrån än att stå ute och frysa. :)

Fredag 1/1-10
Usch, tomt att lämna Siri men vi ses ju snart igen - i mars! Kul har det iaf varit denna vecka, att få träffa syrran & Siri & Stefan. Fått umgås & gjort stan ett X antal ggr. :)
Värsta snöovädret när vi satt oss i bilen för att åka hem. Vi åkte E4an (jag vet inte hur länge) men det gick iaf inte snabbare än 60-70. Så mycke snörök.. passerade  en serieolycka med 3 fordon inblandade. Usch..
Så vi vek av någerst och åkte inlandet uppöver - det snöade betydligt mindre!! Vi stannade i Sollefteå och åt på Sibylla och sen var det bara raka vägen hem. Väl hemma möttes jag av en slö lite Nemo, gusisändå vad jag saknat denna lilla kille och hans husse också såklart!! :) Iaf Nemo blev bara mer & mer slö under kvällen, låg mest och gnydde när han skulle böja huvudet för att äta osv. Klart vi blev oroliga så vi ringde vetrinären och de tyckte att de lät ut som en sträckning eller växtvärk men skulle det inte ha gått över till morgondagen skulle vi komma in. Såkvällen var lugn, låg i soffan och bara myste med älsklingen & vovven.

Lördag 2/1-10
Nemo var inte bättre, slöare än vanligt så vi ringde till vetrinären igen och det blev akut, vi skulle komma in direkt. Så det var bara att kasta sig in i bilen, blev att stanna på OKQ8 och köpa med nå frukost. Väl framme så undersökte hon Nemo grundligt. Hon trodde att det mest troligen kunde röra sig om växtvärk och det kan kamma och gå fram till att han vuxit klart. Så han fick en smärtstillande spruta och uppmaning om att komma igen på tisdag om han inte var bättre. Han var slö hela dagen fram till kvällen, så piggnade han till ett tag för att sedan återgå till slöhet.
Våran lilla Nemo.

Söndag 3/1-10
Nemo var en aningens piggare idag men inte riktigt. Hade lite ont när han skulle böja sig ner osv.
Piggnade till under kvällen, så vi klippte honom och det verkade han gilla. Han blev så fin så.. ser nästan ut som en älgkalv med sina långa ståtliga ben. :) Våran lilla sötnos!
Det var full rulle på honom under kvällen, han busade på med husse medans jag bytte gardiner & städadebort julen! Nu ska det bara införskaffas en ny lampa till köket. Skönt med vardag igen omän julen är mysig med alla små tomtar & belysningar.

Måndag 4/1-10
Nemo är tillbaka, eller det går mot rätt håll iaf. Han gjorde morgon kl 05.30 och det är likt honom. Men vi lyckades somna om (han fick ligga i sängen med sin favoritråtta) så vi sov till kl 10! :) Han åt hela frukosten och busade på. Vi for ut och han gjorde sitt. =) Sen har han busat om vart annat samt att han följer mig vart jag än går. Det är skönt att ha honom tillbaka nu, för under helgen låg han ju bara! Så nu ska vi ta det riktigt lungt så den eventuella sträckningen får läkas i fred och så det inte blir värre.
Blir vetrinären på fredag igen dock, för vaccination men de ska nog gå bra!


Lite bilder också från slutet & början.

Morbror, Siri, Mormor Siri & moster
Siri i vagnen. Mormor, morfar och siri. Siris O:mun. 
nöjd! Syrran och mamma å siri. målning. foten. badet.
farfar och morfar å siri. jag, morfar och siri. frukter. tårtan. hos stefans mamma å pappa. nallen å siri. Nemo 4 jan 2010. pläden. 
gardinerna. tvrummet.
 ljuslyktor. sov gott kärlek blåa köket. 
hörnan. blå datarummet. Nemos favoritråtta.. :)


Det var lite kort om slutet & början!
På återhörande! / Emma - att vi skaffade Nemo var det bästa vi gjort, och du? Jag älskar dig Benny!