Så var 269 på väg hem till mig..

Yes, äntligen är det gjort!
Har skickat iväg beställningen nu, på 269 kort - det mesta tagna på Rhodos.
Blev inte så dyrt heller, såå bra!
Längtar tills de dimper ner i brevinkastet så jag får börja stoppa in de i fotoalbumet och skriva några rader om dem. :) Nu är det bara att vänta, som sagt..

Annars, ja jag kommer att få en kökshandduk (vit/turkos/svart) snart, också med posten! Wii, går bra för mitt lag. Tycker att när man har något att se framemot - post!

Ha en bra eftermiddag/kväll! / Emma - imorgon kommer hjärtat hem!

Tisdagen den 29/9-09

Yes. Så var måndagen avklarad och vi har kommit till tisdag.
Shittans vad kallt det var igår, skulle cykla till Jannike en sväng på eftermiddagen, hade naturligtvis punka så jag fick ta Bennys cykel, men de gick ju bra det med. Iaf, nu är mössa & vantar snart ett måste alltså.
Sen på kvällen kom först Marina & timpan (hennes hund) och färgade mitt hår, blev kanon!
Sen så blev det bullar & chokladte när Jannike kom och Idol körde igång. Var en riktigt trevlig kväll!
Sen dolade jag på lite innan klockan blev just före tolv och de blev sängen för min del.

Idag så ska jag dock hinna med ett och annat, så det är väl bäst att köra igång snart då! :)
Inte att förglömma - Bosse & Cayenn blir hela 1 år idag! Så dom fick värsta födelsedagsfrullen. Större än vanligt! :) Gusisändå vad tiden går fort..

Ha en fortsatt bra dag! / Emma - snart är det torsdag. ♥

Uppdatering kl 22.15
Händelserik kväll.
Tidigare idag så hann jag vara både här & där. For på Knut'n men hittade inget idag, sen en sväng på Varuhuset (där jag såg en duk samt ett par skor men ska fundera lite), till Gästis en sväng & lämnade löneraporten sen på Ica och handlade. Dammsög när jag kom hem och sen har jag börjat (eller är snart klar) med utränsningen av vikla kort vi ska skriva ut och he i fotoalbumet - från Rhodosresan.
Kring kl 18 kom Jannike & Isabell förbi, hon var på G lilltjejen. Vi kollade in de nya sakerna jag har införskaffat till när de kommer och hälsar på. Massa plasthundar, kastruller och stekpannor. Sen så fick hon ta med sig vattenflaskan med hennes namn på (hade helt glömt bort den, var tänkt att hon skulle få ha den i somras) men, bättre sent än aldrig.
Efter massa lek & gos med grisarna så for dom hem. Och jag satt mig vid datorn en snabbis. Sen är jag kom in till tvrummet igen och skulle se Idol så vad möttes jag av? -jo, en slamkrypare på golvet (fisk från akvariet), den låg där (alldeles död), stel som en pinne men fortfarande lite fuktig. Fy så äckligt!!
Att det alltid ska hända såna här saker när Benny är borta..
Men iaf, efter många om och men & samtal så lyckades jag få upp den äckliga rackaren - så nu är den i toan!
Huvaligen, men lite duktig var jag ändå.. hade tänkt he en plastbunke på den tills imorgon efter att Jannike hade slutat skolan - för då skulle hon va så snäll och komma om och ta bort den åt mig.
Men jag lyckades övervinna min rädsla och plockade upp den själv, ikväll.

Jagusisändå. Nä nästa gång blir det bara en enda stor firre i akvariet - en större variant.
Kanske en kampfisk eller varför inte en haj? Vad tycker ni?

Bosse & Cayenn fyllde ju som sagt 1 år idag, så ikväll fick dom värsta godisskålen.
Dom tokgillade det, hippsvipps så var det slut!

Bjuder på lite dagsfärska bilder:
Mitt nya hår håret igen då.
Mitt numera mörka hår - me like!

goooodis Mer gott.
gottegrisar. mums.
Gottegrisarna & massa godis!

lillan & cayenn Lillan & Bosse
Lillan ger "mjuken" åt Bosse & Cayenn.


Nu ska jag bara invänta Idol som börjar om 15 min!
Ha en fortsatt bra kväll! / Emma - det är här det händer.

Så tomt, så tomt.

Ny vecka. Den ser inte riktigt likadan ut.. Benny jobbar borta och kommer inte hem förrän på torsdag.
Den är verkligen inte kul att vara ensammen såhär, när man är van att träffas iaf nån timme om dagen. Men det var lite att göra något åt. Har iaf tur att grisarna är hemma med mig. :)
Hade tänkt passa på att fara ut och ta lite höstkort i veckan, men idag blir det då inte - regn & mulet. Fast, det är uppehåll nu och jag skymtar lite blått på himlen, så kanske senare.
Hade tänkt kika förbi hos Jannike en sväng sen tro jag, bara hon är hemma så. På tal om hemma, var förbi hos Marina igår eftermiddag, kikade in köksgolvet hon hade lagt (finhetersfinheter) och drack en väl smakande kopp kaffe. :)

Har lite att roa mig med senare också.. som att diska undan, rengöra hos de små liven, vika tvätt.
Nåja, de far ju ingenstans (tyvärr) så det kan jag pyssla med ikväll, ska passa på att njuta av de små blå fälten på himlen & att regnet inte faller på oss. Så, nu beger jag mig ut!

Ha en bra måndag! / Emma - shittans vad jag saknar dig, redan.


Lördagförmiddag.

Så var det lördag då.
Har inte hänt så mycket tidigare i veckan, har jobbat onsdagdag-och natt & torsdagnatt, det var verkligen skönt att vara tillbaks på jobbet. Det var dock tråkigt att det var Annas sista natt i torsdags.. eller det blir väl till veckan men jag jobbar inte först nästa helg! Men hoppas iaf att hon kommer tillbaks till natten senare.
Sen så var jag & Benny på bio igårkväll - "Flickan som lekte med elden" och den var såklart bra! Dessa filmer känns verkligen välgjorda, ser framemot uppföljaren!
Sen så har vi inte hunnit med så mycket mer i veckan som sagt, Benny har jobbat en hel del långa dagar.
Ikväll blir det iaf Lse för vår del. Men först ska vi äta middag med Jannike & Tobbe. Sen så ska det verkligen bli trevligt att träffa lite folk som man inte träffat på länge! :)
rot
Nåja. funderar på att börja skriva ut lite kort från semestern, måste bara sitta och rensa ut vilka jag ska skriva ut till albumet först (för jag hade ingen lust att skriva ut alla - dvs över 400 bilder) och det kan ju ta sin lilla tid.

På tal om kort, jag var tvungen ta en bild på ett blomskott som jag har försökt driva upp under veckors tid, jag hade nästan gett upp hoppet om att detta skott skulle få nå rötter alls men iaf, jag bytte vattnet och under förra veckan och vad fick jag se idag när jag vattnade blommorna? Jo, det kommer rötter!! Så, mamma, snart får du en blomma av mig! :)

Måste också bara visa en bild på Cayenn här om kvällen.. Vi låg i soffan och slötittade på tv, jag & Benny och grisarna. Benny började stryka Cayenn på magen och vad hände? Jo, han verkade tokgilla det, han rörde inte en fena, bara låg i soffan och njöt- på rygg! Det såg så charmigt ut, ni skulle ha vart där! :)

Chillar i soffan, It's nice!
cayenn chillar chill i soffan

Bjuder på två bilder på båda små liven & deras nya mysfilt som dom har när vi myser i soffan,
fleece är riktigt varmt och skönt! :)
bosse cayenn

lampan


Passade på att ta en bild på en lampa vi fått av mamma, passade perfekt i köket! Kolla va läckert sken de blev!

 

 

 

 

 

 
Nu hade jag inte så mycker mer att berätta, ska börja kika igenom korten och se vilka som blir till utskrift. Men först kanske jag måste brygga mig en kaffekopp - kanske Marina dyker upp snart, hon skulle svänga om med nå filmer. Då ska hon få en liten påse från Grekland också, som jag inte hunnit med! :)

Ha det fint & simma lugnt! / Emma - hösten är fin med hela sin färgpalett.


Besök x2.

I måndags for jag till arvidsjaur, hade tandläkartid. Passade då på att hjälpa mamma med datauppgiften, hoppas det blev rätt!
Sen hann vi gå på Dollar också, såklart. :)
Efter allt de & den goa' middagen (palt m. kött) så for vi till Norsjö - mamma följde med och sov över till idag!
Vi fikade och sen gjorde vi 7 dagars sallad - hela 4 liter, så nu har vi sallad iaf. :) 
Sen idag, så for vi på Knut'n (såklart) & resten av våra affärer. Mamma fyndade ett blombord samt en tallrik & lite annat.
Sen så fick jag mig en pastakrydda när vi var in på järnaffärn, av märket "touch of pasta"/hackman. En supergod blandning av vitlök, tomat, peppar, chili, salt & medelhavsörter. Den är grovkornig och passar utmärkt till pasta som sagt, gjorde pasta & kyckling till middag för att få provsmaka kryddblandningen och den var något att rekomendera!!
Nåja, sen har jag fått lite annat smått & gott också, så tack mamma! Och det var trevligt med en snabb-påhälsning! =)

-uppdaterar mer sen, nu blir det kaffe!-

3 dagar har gått - nu är vi hemma igen.

Så har vi vart hemma i 3 dagar efter att ha varit en vecka i paradiset, Kiotari (Lardos/Rhodos)!
Vi har haft en alldeles underbar vecka, med sol varje dag & drygt 30 grader.
Bodde på Rhodos village beach och hade havet precis utanför när vi slog upp balkongsdörren!
Maten var fantastisk, gud vad jag saknar fetaosten & Tzatzikin (framförallt) men även frukostarna (plättar m. nutella och grekiskt kaffe, bland annat), luncherna (allt du kan tänka dig, 10 rätter lätt räknat) även på stranden i Snacks baren (varma mackor, sandwichar, glass), middagarna (som var ett kapitel för sig - 15 olika rätter, 16 olika efterrättstårtor, mycket choklad)! Jag kommer sakna maten helt enkelt. :)

Vi har iaf hunnit med rätt så mycket, det vi ville hinna med.
Hyrde moppe 2 dagar och for till Lindos (2 mil bort) bägge gångerna och strosade runt, var upp i borgen och njöt av den fantastiska utsikten.
Hyrde bil en dag och for in till Rhodos (6 mil bort) "gamla stan", gick en heldag där och kikade och åt gott!
Vi fick erfara trafiktempot i Rhodos, det är ingen lek.
Sen påväg hemöver så for vi till andra sidan ön, till Fjärilsdalen och kikade. Påväg dit så passerade vi öns högsta topp, vilken utsikt!!! Sagolikt!

Vi har solat & badat i havet varje dag, gått in till "byn" på kvällarna, shoppat litegranna och bara haft det bra i en vecka!
Detta behövdes efter en hel sommars arbete - avkoppling till max.

Bjuder på lite bilder:
vyn utanför hotellet hotellet 
               

Lite blandade bilder som sagt, mest i/kring hotellet & maten. =) Orkar inte lägga upp just nå fler nu men de kommer nog sen - från våra utflykter. :)

Nu ska jag kila iväg och köpa ett batteri sen ska jag starta tvätten! / Emma - hade inte skadat med lite värme här idag.

Måndagkväll.

Idag har vi haft storbesök, Bennys morfar kom och fikade med oss. =)
Efter den pausen så blev det storstädning av lghen samt tvätta en massa kläder.
Vi har även hunnit med en cykeltur på 1,5 mil i eftermiddag -skönt!

Nu har vi packat, mestadels klart iaf. Frågan är bara denna - vad ska vi ha i handbagaget? Behöver vi ens ett handbagage? Vi har rymt allt i våra stora bagage. Så.. men alltid hittar man nå att fylla en väska med. :)
Som sagt, snart åker vi till Rhodos, onsdagkväll går planet! Vi längtar!!

Ha en bra kväll! / Emma - snart så!

Borta.

Måste först börja med att nämna en sak om igår, som jag glömde berätta.
Vi var in på H&M och kikade på herravdelningen, och när vi stod vid smyckesavd. så var det en känd röst inte långt ifrån oss.. kan ni gissa vem som var & shoppade? Jo, självaste Brolle! Nåja, vi hittade dock inget, utom en kändis bland kläderna..

Idag har vi mest varit borta hela dagen. Vi fot till Bennys farfar vid tolvsnåret och grattade honom på födelsedagen, men en blomma! Sen kom B's bonuskusin också, det blev massa fika & tårta!
Efter de for vi till Udal, Benny blev klippt och sen käkade vi middag där - så ruskigt gott! :)
Och vi har just landat hemma. Ska lägga över lite bilder från kameran till datorn nu och se hur dom blev. Har inte bestämt mig ännu om jag ska ta med systemkameran till Rhodos eller om de blir för bökigt. Vi får väl la se.
Vi har klippt Cayenns "svans" idag, det blev ändå en liten tofs. Så nu ser han ut som en kille. :)

cayenns tofs¨
Lilltofsen. 



Så, tills vidare - simma lugnt! / Emma - skönt att snart vara i värmen.


Lördag - dag & kväll.

Sitter just nu hos Jannike & Tobbe, eftersom jag & Benny är barnvakt ikväll medans dom är i stan med Marina & Peder och bowlar.
Lillan sover så sött. :)
Vi har vart ute en stund medans de var uppehåll och sen tog vi en promenad till Uffes. :)
Kan meddela att en massa bus kombinerat med att vara ute i friska luften gör susen, iaf ikväll! Vi bytte om till pyamas och sen fick hon flaskan i soffan med oss, sen var det god natt (en donna som var trött..somnade efter 10 min)!
Och sen så har jag & Benny plöjt igenom en film och nu är vi inne på den andra - Int' ä ja bitter! :) 

Tidigare idag var vi till stan och shoppade lite strö till marsvinen. Blev även ett par leggings på Gina till mig samt en tröja & ett skärp till Benny. Köpte även lite leksaker, så nu har vi mer roliga saker till Isabell när hon är och hälsar på, blev kastruller & kökssaker, sånt tycker ju små barn är roligt!

Nåja, nu ska jag gå och vara lite sällskaplig med Benny i soffan.
Ha en fortsatt bra lördagkväll! / Emma - mys.

Fredagsmys.

Vaknade kl 07 imorse men låg och drog mig till 08.20.
Sen så har jag poat på lite här hemma, diskat, gett grisarna food, varit en sväng in på Petra's och handlat och nu sitter jag här och kikar igenom lite bloggar.
Det är ju ett sånt fantastiskt tråkigt väder idag - regn & mer regn!

Ikväll blir det iaf fredagsmys med morötter & dipp, chips och dipp för B's del! :)
Sen blir det nog en film till det, men vilken har vi inte bestämt ännu. Jag röstade på Shakespeare in love men Benny var inte så inne på den.. så vi får se vad det blir för en! :)

shakespeare in love



Nåja, nu ska jag göra nå vettigt!
Så, tills vi hörs av igen - ha en bra fredag! / Emma - Kärlek är doften & synen av Benny!

 


Kaffe och blodgrape.

Så var jag uppe, pigg & utvilad. Vaknade 06.40 men låg till kl 08.10 innan jag steg upp.
Har suttit och myst med Bosse & Cayenn under morgonen, ätit frukost, duschat, pratat med mamma och nu sitter jag med nybryggt kaffe & en blodgrape!
Det regnade som attans igårkväll.. men idag är det prima fint väder.
Jag & Benny var förbi Marina & Peder och drack kvällskaffe igårkväll, sen så bar de iväg hem & de blev sängen för oss båda! Jag går oftast och lägger mig samtidigt som Benny, när han har förmiddag, för då kommer man upp i någorlunda tid dagen efter. :)

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder som jag lovat i något tidigare inlägg.
Så här kommer lite blandat (tagna mellan 25-31 aug).

hallonvirke
Jag följde Benny en sväng med timmerbilen och i väntan på att de skulle byta skift så hann jag plocka lite hallon. Gusisändå så gott det är! Iaf, det blev 2 pitesvängar den dagen.

DeppisMamma. Erika. Sara
Helgen som var, var jag ju i Arvidsjaur. Alla var hemma på besök så det var trevligt!
Vi hann vara en sväng till Deppis, och sortera bland babykläder.
 

 Nya höstgardinergardin
De nyinskaffade höstgardinerna. Har dock bara hunnit med ett rum,
resten ska jag försöka hinna med till helgen. Men såhär blev det iaf i tvrummet.



Bosse & Cayenns nya lya. Särskilt Cayenn gillar det nya huset,
man kan ligga & äta hö - samtidigt! :)

Nu ska jag ta och plocka undan disken, sen invänta på att klockan ska bli 13.00. Jobbar sendan till kl 21.10 ikväll, så är det något, ring före ett eller efter nio.
Ha en bra dag allesammans! / Emma - tycker om min tok (som har såna upptåg om nätterna) till sambo. :)


Regn och rusk.

När jag slog upp ögonen i morse möttes jag av ett smatter mot fönstret.
Höstvädret kan ju som känt är, vända rätt snabbt och det fick vi erfara nu iaf.
Nåja, gör mig inte så mycket - jobbar idag, dock bara någon timme (mellan 11 - 14.50 för att vara exakt).
Sen så ska jag hem, börja med middagen - som idag blir falukorv i ugn med äpple & lök. Mums!
Sen blir det nog en lugn tvkväll har jag på känn. :)

Sitter och fikar frukost nu förresten, macka & chokladte!
Jag sa till Benny igårkväll, att om han vill göra mig riktigt, riktigt superglad någongång, bara sådär, så skulle han köpa en stor burk med chokladte (så det inte tar slut så fort)! :)
Fast, det lär väl bli efter att jag gett honom en biljett till In flames, någongång, för att göra honom riktigt, riktigt superglad!


-När är det dax att stöka iordning på balkongen och göra vinter?

Skickar förresten lite krya-på-er kramar till Jannike & lillan. 
 
Nu ska jag iaf stöka lite sen sätta mig och kika lite på tv. 
Ha en bra dag allesammans! / Emma - det närmar sig med stormsteg.


Bara en snabbis.

Blev inte att jag hade Isabell idag eftersom både hon & Jannike har åkt på förkylning, och det skulle ju vara nalta olyckligt om jag & Benny blev förkylda just nu med tanke på att vi åker nästa vecka!
Så, vi får låna henne efter att vi kommit hem istället. :)

Jag börjar strax jobba, kl 15.00 och jobbar till kl 20.50.
Då ser jag framemot en tekopp, chokladte dessutom!
Annars så har vi kanonväder idag, riktigt soligt & ganska varmt för att vara höst!

På återhörande! / Emma - Grape & kaffe, otroligt uppiggande.