Varm dag.

Varmt idag med, 26 grader i skuggan!
Jag såg igårkväll att Bosse var alldeles svart runt/på munnen, såg precis ut som att han hade ätit blåbär.
Så jag förstod att våran lilla stackare hade dragit på sig munsvamp! For in på Apoteket idag och köpte pevaryl som ska hjälpa (även) djur att få bort svamp. Sen när jag & Benny skulle ta och rengöra hans mun och smörja på krämen så var han helt ren, inge svart kvar!! Så nu får vi avvakta och se om svampen försvunnit av sig själv, de skulle ju vara de allra bästa!

Under eftermiddagen idag så tog jag Bosse, Cayenn och hagen ner till gården utanför vår lgh, de var så varmt inne så de var nästan svalare att vara ute. Väl nere så kom en granne till oss, tant på 75+ med rullator. Hon blev som småförtjust i de två små liven och pratade med som en stund. =) Själv passade jag på att sola lite. =)
När jag sen kom in och släppte ut dem i buren så såg jag på Cayenns nos, svamp!! 
Men han har haft det förr och de brukar räcka att pilla bort de och de var som bara en liten fläck, men de får jag ta itu med imorgon! Anledningen till att de fått svamp nu, tror jag beror på att de fick smaka äpple för någon dag sen. Vi får vara lite sparsamma att ge dem de ett tag nu!

Vi har förresten lite hö-kris, igen.
Höet jag köpte av Tina vägrar grisarna äta.. dom bara bökar med det.
Höet jag köpte idag på Konsum äter de inte heller...
Är det bara Urbans & Veronicas hö som duger? :) 

Efter middgen fick jag ett il, blev så rastlös av att vara inne så jag tog cykeln och cyklade vår "nya" sväng. Uppförsbacken gick bättre idag, inte alls lika tung. De märks rätt fort när de går bättre.
Så det blev iaf 1,4 mil.
For in på Ica och köpte en halv melon som jag ordagrant njöta av efteråt!

Nu blir det nog sängen snart för min del. Vi ska upp i tid imorgon.
Sen blir det jobb kl 21.00 för min del.

Ha en fortsatt bra kväll! / Emma - nyttig i värmen.

Kirunafestivalen 2009

Så var det årets Kirunafestival, Jag, Benny & Fredde styrde uppöver i fredags, efter mitt på dagen.
Jag var chafför både dit & hem, så grabbarna började dricka redan i Arvidsjaur.
Väl framme installerade vi oss i vår enormt stora lgh på typ 80 kvm, sen så kom Marina & Peder och deras vänner förbi. Vid nio, tio någongång for vi in på festivalområdet för att se Takida & Thåström!!

GrabbarnaJag & min kärlekFredagkvällBengan boyFreddePederMarina.I väntan på Takida
Jag & Marina, i väntan på att Takida ska börja.TakidaGitarristenJag & Marina rockar.Peder, Marina, jag
Benny & freddeThåström!ViTulpanen som jag fick.

Det var fredag de..


Lördag började med öl för  Fredde & Benny, själv så blev det bara nån cider, tog de lugnt med tanke på att jag skulle köra hem söndagen.
Det blev att gå på stan under dagen, shoppa lite & så. Sen in på ormådet en sväng också. Träffade Marina & Peder när vi satt & fikade. På kvällen kom Marina och gänget till oss och blev där tills vi for in mot området.
Denna kväll spelade bla Ulf Lundell, han var riktigt bra live han med. Blev dock en tidig kväll för Fredde, som blev lite väl förfriskad.
Summan av helgen, helt kanon, bra väder & bra sällskap. Detta måste vi göra om nästa år!!

I stan på dagen.Det bjöds på tårta.Gott.Bennys tatuering.har blitt tatuerad.Utanför vår lgh.Laddar inför kvällen.Håller en kärleksförklaring.Fredde,öl & härligt väder.Darling.Kärlek.Ulf Lundell.Mycke folk & bra väder.

Det var lördag de..

Så var det bara söndagen kvar, vi packade och for någongång på förmiddagen. Det tog inte så lång tid att städa vår lgh, men våra grannar hade nog dess mer att städa. Någon lgh måste ha vart helt sönderslagen med tanke på det vilda festandet under hela helgen.. Ni skulle ha sett hur det såg ut på gården alltså..
Nåväl, blev ett litet stopp uppe på Dundret under hemvägen, kolla in utsikten!

DundretFredde & Benny.

Som sagt, en kanonhelg!
Senare på kvällen, väl hemma, så hade vi påhälsning av Bennys yngre bror en stund. Sen for vi ut och cyklade en sväng på 1,2 mil, var ju sånt kanonväder ute så det var lika bra att passa på.

Idag, måndag, väntar en ny arbetsvecka. Börjar kl 17 ikväll, så fram tills dess ska jag bara ta det lugnt & sitta ute i solen. Packa upp allt jag shoppade i Kiruna ska jag också hinna med. Men just nu ska jag bara känna lugnet över att vara hemma!
Borta bra, men hemma bäst!

För att kolla in lite mer av helgens bravader, kolla då in
Marinas blogg.


Ha en riktigt bra dag allesammans! / Emma - Det bästa av allt var att göra denna helg med dig, Benny..

Tisdag - bara 3 dagar kvar. =)

Tisdag idag, japp.
Steg upp tidigt (för att vara mig), utfodrade både grisarna & mig själv med frukost.
Sen kom en av mina absolut bästa svägerskor, den yngre upplagan, Marina, för att hjälpa mig med att få nå slingor i den mörka kalufsen.  Har just tvättat ur det och väntar nu med spänd förväntan på hur det ser ut (har en turban på skallen så det ska torka snabbare).


Resultatet. :)

Få se om det blir nå lse i eftermiddag, benny skulle sluta vid fyra så vi får se om vi hinner/orkar. Annars, ja, snart är det fredag och de ska bli himla skoj. Har sett framemot denna helg så länge nu känns de som. Då drar vi uppöver, över helgen! ♥

Nä, nu ska jag starta kaffekokaren sen kolla till läget under handduken på huvudet!
Ha en fantastiskt bra dag! / Emma - mycket som händer just nu.


Vad är sömn?

Som ni säkert redan vet så jobbar jag ju natt, så natten till idag jobbade jag. Det är så himla mycket just nu - tjafs om hur verksamheten ska fungera, vem som ska ansvara för vad - omsorgen eller kommunen. Jag hade iaf tur förra natten, Verran var på Gästis så jag hade ju lite sällskap. Men de blir nog ändringar redan ikväll/natt; nya direktiv.
Nåväl, ska på nå insatt möte kl 20 ikväll, sen börjar jag kl 21, ska då sätta upp den timmen på övertid, de är så ett som är säkert!
Men, iaf, kom hem kl 07 imorse, väckte upp min sött sovande sambo, gav grisarna frukost, åt frukost själva sen packade vi oss in i bilen och for till stan!
Anledningen över att vi for dit var att vi skulle få insatt våran nya färddator, sen hämta ut passet & sen blev det en snabbis i stan & på Solbacken. Med mig hem följde 12 nya fiskar & en solskyddsfaktor! :)
Medan vi väntade på att bilen skulle bli klar for vi och tog en kaffekopp på macken intill, köpte en triss & vann till min förvåning 25:-, tog en ny, vann 50:-, tog två nya (för att fördriva tiden, med lite skrap), vann 75:- och tog ytterligare en ny & vann då 25:-. Det var bra statistik på den macken med vinst på varje triss! :)
Nåja, vi var hemma just före kl 12 och då först gick jag och la mig!
Somnade direkt, men efter att ha vart uppe över ett dygn så tog sig sömnen entré med all rätt. Vaknade kl 15.10 igen, utvilad som aldrig förr.
Och nu är middagen gjord och jag ska bara fixa lite sen bär det väl iväg på jobbet för att höra vad som egentligen händer & sker!

  
• Utanför verkstan' vi var på i stan, fanns en speciell parkeringsplats, det påminde mig om vår supersöta & charmiga .. Bosse!  It all yours. :)
• Mittenbilden, minutfärsk, Bosse & Cayenn.
• Sista bilden, dagsfärsk, min underbara, fina sambo!

Ha en bra kväll! / Emma - love is in the air.


Det blev..

en sväng till Arvidsjaur igår, jag & Benny vaknade så tidigt och kunde inte somna om, så vi tog taxen och for till mamma och pappa en sväng. Blev en vända på dollar också så klart. Träffade Tina också, det var perfekt - fick köpa av dom en säck med hö till Bosse & Cayenn. :)
Sen blev det middag hos svärföräldrarna när vi kom hem. :)
Restan av kvällen spenderades i soffan, med lite popcorn & Transporter 3.

Idag är det pissväder, hörde lite muller nyss.. Ska fara och hämta ut bilen just efter fyra i eftermiddag sen blir det middag & sen börjar jag jobba kl 21.
Jobbar för övrigt hela midsommar, men det är ju natt så jag går ju inte miste om nå precis! Hinner till och med äta middagen hemma. :)


Nu ska jag vara lite trevlig med min älskade sambo innan han far på jobbet.
Ha en bra dag! / Emma - regn och mer regn..


Blev ugnsstekt kort till middag, med lök, äpple & tomat samt hemmagjort potatismos!

Fredag.

Så var det fredag, men de kunde ha fått vara söndag istället. Ha jobbat konstant kväll denna vecka, jobbar ikväll med, en delad imorgon och sen är jag ledig på söndag! Då ska jag njuta, för på måndag börjar jag på sommarschemat. Var upp på kommun idag och fick det, såg ganska tufft ut vissa veckor..
Nåväl. Var till arvids i onsdags, drog en visdomstand. Tog 40 min att dra ut den.. så jag var rätt slut & färdig när jag kom hem mot kvällskvisten!
När jag kom hem så for jag & min älskade sambo på bio, Terminator - salvation, den var faktiskt riktigt bra!
Inte att förglömma, var ju in på Expert och köpte en ny kamera i onsdags också, vill inte ta med mig systemkameran när vi far utomlands så jag köpte en liten, smidig Casio EX-Z100. :)

Idag har vi rätt härligt väder (om man bortser från de mulna molnen), 17 grader och de känns att de är något varmare i luften.
Är inte så mycket spännande just nu i mitt liv, det mesta kretsar kring jobb och mer jobb.
Nu ska jag brygga mig en kaffekopp sen sätta mig på balkongen en stund & läsa lite.
Ha en bra dag! / Emma - mycket just nu.

Växlande sol.

Tisdag idag.
Var till stan igår en sväng med Jannike & lillan, som skulle storhandla. Sen jobbade jag några timmar under kvällen.
Idag har det varit växlande sol och regn. Men när solen väl är framme är det så himla härligt att vara ute.
Efter middagen (som idag bestod av vårrullar, wook & ris) så bakade jag en hallonpaj, mycket enkel & blev supergod!
Robban kom passande till fikat, så han hann få sig en kaffekopp & en pajbit han med. :)
Sen for jag & Benny ut och cyklade vår sväng på 7.6 km (vi var duktiga i söndags också, 7.6 km).
Och nu ligger han och sover, eftersom han har förmiddagsvecka i veckan. Själv ska jag till Arvidsjaur imorgon, ska till tandl. och dra en visdomstand... smärta! :s

Ajaj..

Sen ska jag även in på Expert och införskaffa en ny kamera, en liten smidig en som man kan ha med sig utomlands.
Sen lär de bli järnet hem, för kl 18.30 ska vi på bio - Terminator - Salvation! :)

Börjar förresten på mitt sommarschema till veckan, fick natt som jag ville! :)
Det kommer bli en toppensommar!

Nåja, nu ska jag sätta mig och glo på lite tv, sen lär de bli sängen!
Ha det så bra allesammans! / Emma - lite gruvensamt inför morgondagen..

Snart helg. =)

Igår blev det en cykeltur på 7.2 km innan Benny skulle jobba. Sen så for jag till Jannike, var där ett tag, surrade & blev charmad av lillan.

charmtrollet! Charmtrollet!

Sen så for jag hem och började med middagen, blev tacobiffar med potatis & brunsås. Räckte till både matlåda & att frysa in, prefekt!
Idag så var det såntdär tråkväder när vi vaknade, regn i massor. Men vi gick på statoil & ica iaf, handlade lite smått & gott. Nu så är det uppehåll & det har till & med spruckit upp. =)
Efter de har det inte hänt så mycket precis.. blir nog rätt lugnt idag!

Blir stan en snabbis på fredag, måste köpa strö till griskarna, en ny bikini & fixa pass till Benny!
Sen blir det nationaldagsfriande på medan/hembyggdsgården på lördag, det ska bli trevligt! Hoppas på bra väder!

Nä, nu ska jag ut en sväng, medan solen är framme!
Ha det bra allesammans! / Emma - kom med sommarvärmen.


Kreativ.

Har jobbat hela helgen, gick på nattpasset kl 21 i fredags, och gick av imorse.
Men jag har ändå hunnit med att njuta av det fina vädret som det bjöds på ihelgen. Igår, söndag, så steg jag upp kl 12, för jag & Benny skulle köra lite hoj. Det blev hela 40 mil sen dagen.. For till arvids en sväng, sen vidare till arjeplog och sen lite omvägar, påväg hem. Ditvägen var jobbigast, det blåste så mycket, så man var tvungen hålla ett krampaktigt tag för att inte blåsa av. Nåja, stannade till i Malå för att snabbäta lite sen vidare hem. Vi var hemma strax efter halv sju, så de var som bara att byta om och fara på jobbet. Kan lova att natten har vart lite seg delvis, det tar på att vara ute på vägarna. Men roligt hade vi iaf. =) Gud så härligt det är att åka.

Nog om detta, idag sov jag till strax före tolv. Steg upp och höll darlingen lite sällskap - drack en kaffekopp & fikade.
Viol, melon & ägglikör & choklad. glass i stora lass.
Sen efter att han hade farit på jobbet så gjorde jag bort nå apoteksärenden och sen for jag på Knut'n och fyndade lite krukor. For vidare på Ica/kunsum för att handla mer jord & frön. Så nu har jag äntligen fått lite sommar här hemma.. har planterat nå blommor på balkongen, sått persilja, kattgräs & grape.

Grape, kattgräs & persilja. Sommar på balkongen. sommar på balkongen2. 

Så det enda som kvarstår idag är middagen, håller på att steka kycklingen nu, som ska vara i thaisoppan, kryddat med chili & basilika! =)

Så, lev & må tills nästa gång! / Emma - mycket gjort.