Kreativ idag med.

Vaknade tidigt idag, av vissa skäl, redan kl 8.00!
Tur att jag har min svärmor så nära, för det var rätt obehagligt på morgonskvisten. Men nu är det lugnt igen.

Nåja, eftersom jag redan var uppe så passade jag på att göra klart påskkransen av riset som jag fick av mamma och pappa när vi var förbi där i lördags. Så nu är den färdig och pryder våran dörr.

  

Sen så har jag dammsugat och stökat lite. Ska strax iväg och jobba några timmar.
På tal om jobb, jag skickade in en jobbansökan igår.. håller tummarna, skulle vara enormt skönt om jag fick det! Ingen skulle bli gladare än jag! =)
Jobbar imorgon med, natt. Jag tycker de är så skönt att jobba natt - det trivs jag verkligen med!

Fick förresten hagen igår, vilken enorm pjäs må jag säga. Kommer bli kanonbra till sommaren. =)
Nä, nu ska jag ta en kaffekopp och bara känns lugnet ett tag.

Ha en fortsatt bra dag allesammans. / Emma - stay with me.

-Kreativiteten spirar.

Idag har jag gjort lite dittan och dattan.
Jag & Benny var på Petras' och lunchade/fikade på förmiddagen. Sen så for vi till Udal för att fixa med en mobil, så det blev kaffe där också. Mina svärföräldrar höll förresten på att riva ut köket när vi kom, de kommer nog bli bra när de är klart! =)
Sen så for vi hem, jag gick och handlade och med hem följde en blomma.
Så jag började plantera om den, sen så hade jag ju farten inne så då satt jag om tre andra när jag lix var på G.

   

Fick även en liten överraskning med posten, för någon månad sen hittade jag ett IKEA family kort, så jag skickade in det som upphittat. Och idag fick jag ett brev från IKEA, som tack för att jag hade skickat in kortet så fick jag ett pressenkort - 50 kr. Så det var ju som lite roligt ändå, hade då helt glömt bort det!


Ikväll blir det att slappa i soffan med lite korsord, jag har som blitt fast i dedär efter att jag börjat jobba natt! =)


Jobbar förresten natt imorgon och natt på söndag, tog ledig lördagnatt eftersom vi ska till Malå/Arvidsjaur.
Nåväl, nu ska jag vara lite social med småen våra.. Sen kanske det blir en kvällspromenad, det är ju så härligt ute!

Ha det bra allesammans. / Emma - humöret på topp.

25 mars 2009. Tre år.

Solen skiner idag, precis som då, den värmen så skönt mot kinden..
Jag blundar, lutar upp huvudet mot himlen - jag känner värme och doften av vår!

Natten mot den 26 mars för nu tre år sen.

Det är en härlig vårdag idag. Det är även idag, för exakt 3 år sen som Kenneth dog. En människa som jag höll varmt om hjärtat, min dåvarande pojkvän.
Känslorna är blandade inför denna återkommande dag, årsdag.
Jag har kommit över det bittra att du faktiskt är borta och över att du bara lämnade oss så oförväntat. Jag kan se tillbaka och minnas - glädje.
Jag vet att du kan känna våren likväl som jag, jag vet att du upplever den likväl som jag. Jag vet även att du hade velat vara på rätt sida för att uppleva allt detta.

Såret har läkt men ett ärr finns kvar, det kommer blekna med tiden men det påminner om vad som hände dendär gången, dendär natten i mars år 2006..

Jag tänker på dig idag.
Sov gott! / Emma - livet kan ta en helomvändning. Det gjorde ditt men också mitt.

Förra veckans bravader.

Ny vecka.
Förra veckan var hektisk, jobbade natt (som jag trivs utomordentligt bra med) gick av sista passet fredagmorgon kl 07.00 och klockan 08.00 kom mamma & pappa och hämtade mig. Då bar det iväg till Umeå för shopping & för att gratulera min bror, det blev fika på stan & middag på Kina.
Den dagen hade jag vart vaken hela 37 timmar.. jobbar (mycket springande fram & tillbax) sen springande på stan. Så när jag kom hem kl 23 så var jag helt slut & färdig, men hade haft en mycket trevlig dag & hittade för en gång skull lite nya tröjor. =)
Lördag blev det att fara till lse, till Erik & Petra.
Benny, jag, Inga-Lena & Marcus åkte mugg dit. Vi hade riktigt roligt, vi blir som ett heltokigt gäng när vi umgås. =)
Sen bar de iaf av till Hotellet, där jag förövrigt träffade efterlängtade Elin. =) Nåja, vi var iaf hemma igen vid tretiden, trötta men nöjda över kvällens bravader. De är så himla roligt att dansa loss..

En (av alla) scen(-er) från lördagskvällen, grabbsen har klätt upp sig och är redo för att möta världen..



Igår så badade vi grisarna iaf, så nu är dom jättelrviga & fina, luktar riktigt gott. Men dom var rätt så sura igår, efter att vi hade tvingat ner dom i badet. Så dom låg bara och sov resten av kvällen, det tar på att bada säg. =)
Idag har vi haft vaktmästarn' här, han ha fixat med toan ännu en gång.. hoppas att den fungerar ett längre tag nu! Man blir lätt irriterad när sakerna inte fungerar.
Nåja, Benny jobbar eftermiddag i veckan, så de passar bra att jag jobbar natt - då kan vi sällskapa lite under kvällen. -ler!

Nu ska jag tina lite köttfärs, det blir lasagne till middag!
Ha en bra dag! / Emma - låt de bli sommar snart, jag längtar så!

Strålande väder & typiskt mig.

Som ni kan utläsa av rubrikens första del så är det kanonväder idag med, solen skiner och det värmer ute!
Om vi ska gå över till rubrikens andra del, så menade jag att jag aldrig kan tajma det bra.. Början på denna vecka har jag vaknat allt från 02.00 fram till 08.00 och varit trött senanting, vaknat ständigt varannan timme eller likande tar på krafterna. Nåväl, idag vaknade jag före nio, var pigg så jag steg upp, duschade, fikade & gav djuren mat. Så ringde telefonen och de samtalet resulterade i att jag ska gå ut och jobba natt inatt & imorgon natt också. Varför kunde jag inte somna om imorse?? Skulle ju verkligen ha varit behövligt, men jag får ta en powernap vid fyratiden så jag då orkar med natten!
Känns bra iaf, att på dessa två dagar få in 20 tim/nattOb, passar bra eftersom jag ska till Umeå direkt efter att jag har gått av nattskiftet på fredagmorgon kl 07.00.

Just nu sitter jag iaf och dricker kaffe, det blir så mycket godare när man brygger! -Njuter..
Benny kommer hem vid tretiden, så vi hinner ju ses sn sväng innan jag far. Sen imorgon hinner vi ju som inte ses nå, jag kommer hem & han ha farit på jobbet. Nåja, lite uppoffringar får man lov att göra.
Syrran har förresten anlänt till Sverige nu, dom kom i morse vid åttatiden tror jag att de var, efter att ha spenderat hela två veckor i Thailand. -Vi längtar efter att få se nå kort!

Och så ska jag avsluta detta blogginlägg med att göra alla medvetna om att det finns en människa på denna jord, livs levande och hans personlighet är sprudlande och så färgstark.
En jord, ett hem, ett liv utan denna männsika skulle vara som universum utan dess hemligheter.
Det skulle inte vara det spännande äventyr som jag varje dag vaknar upp till, det skulle inte vara flower power i magen  varje gång jag tänker på hans namn.. Det skulle helt enkelt inte gå. 
Därför säger jag detta med en k'änsla så stark, en känsla som skulle kunna flytta berg om det så vore;
- Benny, jag älskar dig, just precis för den du är! Du är mitt allt älskade du.



Gårdagens middagstips.

Blev paj till middag igår;

Spenat, vitlök & broccolipaj med fetaost.


Sen trodde jag inte att en paj skulle räcka till oss + matlådor, så jag gjorde en till men procentade på med skinka.
Den är att rekomendera, matig & god.


Idag blir det blåbärspaj med jordgubbstopping och vaniljsås till fikat när benny kommer hem, dvs vid tretiden och pajen är snart klar. Så jag ska passa på att springa in på ica och handla lite!
 



Ha en bra dag i solen! / Emma - Upp över öronen kär i min fantastiska sambo!

Söndag - snart är helgen över.

Har jobbat riktigt hela helgen känns det som. Benny var ledig fredan' men jag jobbade kväll, sen så jobbade jag 11-20.30 igår och idag så jobbar jag 6.50-21.10, så jag har som mest bott på jobbet denna helg! Vi har det rätt körigt just nu, men så brukar de ju vara till & från inom vården, vissa perioder!

Annars då? Ja, jag har som inte hunnit/haft ork till att göra så mycket annat efter jobbet. Blev dock glatt överraskad när jag kom hem i fredags, Benny hade köpt en bukett röda rosor till mig & så hade han med sig go'fika också! ♥
Blev natrligtvis jätteglad över blommorna, inte alla dagar man får det! I love him, with all my heart!

foto EmmaFoto EmmaFoto Emma

B's bror åkte in med ambulansen till stan igår eftermiddag, men de verkar då vara bättre med honom idag, han har då fått komma hem efter observationen i stan! -Så krya på dig!
Hann se melodifestivalen igår, och jag blev lite missnöjd över att Af Ugglas inte vann, men vinnaren var dock min nr 2, så det var väl Ok måste jag säga, bara inte EMD eller Måns vann så var jag nöjd! :)
Idag är det ett underbart härligt väder ute, 4 plusgrader & strålande sol, inte ett moln så långt ögat kan nå!
Benny & Marina är och åker snowboard och jag jobbar (fast nu har jag timmar). :)

Annars har jag inte så mycket mer att tillägga för stunden, de var min helg i stora drag!
På återhörande! / Emma - kan man verkligen ha det så bra som jag & min sambo har? Vi är lyckligt lottade i livet! ♥

Filmtips.

Jag & Benny hyrde en film i lördags efter att jag hade jobbat.

-Låt den rätte komma in!

Den var helt klart Okej, faktiskt riktigt bra för att vara en svenskgjord film!
Så den rekomenderar vi starkt!

Fredskalla, Nitendo DS och Twilfit!

Fredag idag. Jag jobbar kväll, dvs börjar inte förrän kl 16.10.
Jobbar hela dagen imorgon, kl 11 - 20.30, efter det blir det nog bara att ta det lugnt hemma, jag & grisarna. Benny ska evenuellt till stan imorgonkväll och dra nån' krogrunda med bror sin!

Benny var ju på begravning igår, kom hem vid sjutiden (mitt uppe i Unga Mödrar) som jag & Marina förövrigt att och såg!
Han hjälpte henne med lite läxor och sen for vi och lämnade golfen i Udal. När vi kom hem hade jag ett paket som väntade på sängen..
Öppnade det och fann ett set Twilfit underkläder! Supersköna men framför allt så var de superfina! Min älskling, jag har sagt det förr men jag säger det igen - Jag älskar verkligen dig!
 De var sött att få ett paket bara sådär, på en torsdag..♥

Sen så hade han köpt med sig 2 x 55L Toa-lätt också, så nu har vi 185L toa-lätt, de ska väl ändå räcka ett tag?
Jajust ja,  nu har vi en ny familjemedlem. Han är svart, blank och fängslar en direkt! Jag pratar naturligtvis om Nitendo DS. Det är faktiskt lite knepigt ibörjan vill jag erkänna, man är inte van med touchskärm, men de är förjäkla roligt!
Sen så var jag tvungen ta en bild på min fredskalla, som blommar så det sjunger om det! Är faktiskt lite stolt över att jag har fått den att blomma. -ler nalta!

-Fredskallan.


-Omslaget med dess innehåll.
  
  

-Nitendo DS.




Simma lugnt! / Emma - Kärlek stavas Benny.


Veckan så här långt.

Måndag:
Jobbade en stund mitt på dagen, sen så blev det en lugn eftermiddag hemma.

Tisdag:
Jag och Marina for till Arvidsjaur en sväng, eller rättare sagt så blev det hela dagen. Hade en tid på sjukan, så då passade hon på att följa och "shoppa" i Arvidsjaur. Blevlite nya fiskar och lite annat smått & gott. Var ute och fikade/lunchade med mamma också. =)
Pappa fyllde år idag, grattis grattis.

Onsdag:
Rackarns, inget Bingo denna onsdag heller. Jobbade kväll, men någon gång ska jag väl ändå kunna passa in en onsdag utan jobb?

Torsdag:
Ledig. Benny är på begravning i stan (eller någonstans därikring). Jag har stökat med lite sånt som jag inte hunnit med, typ dammsugat, diskat, bokat tvättid imorgon, vart på Knut´n och fyndat div Gefle-Uppsala Ekeby & Orreforsprylar samt två tårtfat & en gammal teburk! =)
Nu ska jag ta mig en kaffekopp och bara njuta till lite musik.
Ikväll blir det tv, Antikrundan & Unga Mödrar.

Ha en bra eftermiddag & kväll! / Emma - njuter av livet.

Källan Spa.

Helgen har varit helt underbar!
Jag & Benny har tillbringat hela helgen på Källan.
Vi for dit lördagmorgon, började med att äta lunch vilket var magiskt gott - salladsbuffé & lax!
Sen blev det spabehandlingar: Bodyscrub & klassisk massage. Jag fick även ansiktsmassage.
Så otroligt skönt, man känner sig verkligen som en ny människa.
Efter våra behandlingar tog vi oss ett dopp i poolen och sen blev det eftermiddagsfika. 
Spelade lite schack och slappade fram till middagen som serverades kl 18, underhållning under middagen & kvällen var Irländsk afton med O´Grejdi. Det var en fantastiskt god middag, filé och potatisgratäng och även nu en jättegod salladsbuffé!
Sen började ju kvällen nå sitt slut, men det var en fantastiskt trevlig dag med god mat & härlig kropps- och själavård!
Och idag, söndag, så åt vi såndär god hotellfrukost och sen checkade vi ut.

Vi har hunnit vara förbi hos Marina på Kammen, grattade henne i efterskott eftersom hon fyllde år igår.
Vi ska till Arvidsjaur till veckan och shoppa lite, Marina, jag & muggen. ;)
Sen så skulle Mona komma om hos Marina till veckan och fixa frillan, så nu ska hon få passa på att klippa mig också, eventuellt göra några slingor men jag har inte bestämt mig ännu.. kanske det bara blir klippning denna gång!

Nä, nu ska jag sätta mig ser och skriva in mina jobbtider till veckan sen blir det att kela med grisarna lite! :)

Tjingeling! / Emma - "Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar"-Aristoteles.