Vi kan dedär med att ta vara på de små stunderna.

Jag och Benny har haft en mysförmiddag kan man säga. Bara myst, druckit gott kaffe & fikat en semla.
Vi kan dedär med att mysa vi. Nu har han farit iväg på jobbet och kommer inte hem förrän inatt någon gång.
Nåja, sen städade vi grisarnas lgh, jag räknade ut att de går ca 30-40 l strö när vi byter, har ännu inte kommit mig för att ringa dendär kvinnan som hade kutterspån.. som sagt, en hel sopsäck för 60:- är inte så farligt om de nu skulle funka. Jaja, vi får se hur vi gör. Ströet är ju rätt så bekvämt, inget damm & de luktar inget.Så vi kanske kör¨på de iaf, kosta va de kosta vill bara de är bra.
Det är toppväder ute idag, -3 grader & strålande sol! Jag börjar jobbet kl 15 till 20.50. Kanske blir det en kvällspromenad då eller så kanske jag påbörjar mitt projekt i sovrummet. =)

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och se lite skidor innan jag ska rusa iväg till jobbet!
Ha en bra dag allesammans! / Emma - Mr B gör mig lycklig. ♥

24 februari 2009

Min älskade sambo fyller hela ½-vägs till 50 år idag!

 Så, Grattis älskling på 25 årsdagen!



Jag har vart uppe med tuppen, steg upp just efter sju för att göra klart tårtorna och allt de andra innan Benny skulle vakna.
Väckte honom just före nio, med frukost på sängen och lite småpaket och levande (!) ljus. ♥
Sen så rullade det in folk vid tiotiden, Bennys halva familj & hans farföräldrar.  
Han fick ett presentkort på Källan Spa (som vi ska till ihelgen) utav hans familj & min familj. Och det uppskattades riktigt mycket! ♥ Så på lördag åker vi iväg och blir där till på söndag, ska bli såå skönt att bara ta hand om varandra och ha de mysigt!
Vid kl 13 så blåste jag & Jannike iväg till Lse för att handla lite på Jysk & Dollar, blev gardinstång & massa tyger & kuddar. Ni får bilder sen på vad jag ska göra av alla tyger & gardinstången, för de ska minsann inte bli gardiner i varje fall..
Nåja, vi hämtade upp Marina på skolan så hon fick åka med oss hem istället för bussen. Vilket snöväder de var i lse.. huva!

Mina kära svärföräldrar var just förbi och hjälpa mig att äta lite av tårtorna. ;)
Carola hade även med sig semlor till jag & Benny! =) Vi får nog leva på go'saker hela veckan om de fortsätter i denna stil! -ler.
Imorgon blir det jobb för min del, och hela nästa vecka också. Känns riktigt bra, jag liksom prenumererar på kvällspassen ser det ut som, men det är ju dom som ger mest pengar också, utan Ob-n så är de ju inte lönnt'!

Nä, nu ska jag stöka lite innan jag kan sätta mig framför tv:n och slappa. ;)

Tårtbilder:

Klassisk choklad och bananfyllning.


Citron och blåbärsfyllning.


Jag älskar dig Benny! / Emma - finns som inget mer att säga än att jag är stört kär & har aldrig haft det bättre än vad jag har det nu, med min älskade själsfrände & sambo!

Helgen.

Så var det söndag, ännu en helg har passerat förbi.
Vi har ändå hunnit med rättså mycket tycker jag.
Fredagkväll var Benny, jag & Steve ute och åt, efter det blev det en film hos oss - Saw 3. Den var ganska bra.
Sen så steg vi upp halv åtta på lördagmorgon, Benny, jag & Steve var och skottade av deras sommarstugetak.. det snöade och blåste, men vi jobbade på och var klara på en timme. Inte illa. =)
Efter de så for jag & Benny hem, duschade och fixade till oss lite och sen drog vi till stan. Shoppade 10 nya zebrafiskar, 40 l toa-lätt & en macka på Subway.
Vi var hemma vid fyra igen, åt lite sen så kom Erik, Petra, Fredrik, Marcus & Inga-lena. Vi drack gott, surrade och hade melodifestivalen i bakgrunden, så vi hade riktigt supertrevligt! Vi kastade in handduken vid två tiden, vilket också var skönt efter en sån lång dag.
Idag, söndag, har vi bara tagit de lugnt, vart ute på en promenad, tvättat, lagat mat & slappat!

Imorgon däremot ska jag storshoppa inför baket, ska baka tårtor & annat gott imorgon eftermiddag så allt är klart på tisdagmorgon.
Nåväl, nu ska jag sätta mig framför tv:n ett tag, kanske med en kaffekopp.
Simma lugnt! / Emma - en givande helg.


Torsdag.

Vaknade rätt sent idag, eller jag vaknade tidigt men låg kvar i sängen till rätt sen kanske jag ska säga.
Sen var det dax att ge de hungriga små liven lite frukost innan jag själv tog mig en macka & te.
Har hunnit prata en bra stund med Emelie också, blev närmare 40 min. Vi bestämde att vi skulle spåna på att fara till fjälls närmare påsk, vilket känns väldigt lockande. =)

Nu faller snön ner utanför fönstret.. det är -13 grader men man kan skymta solens strålar bakom de lätt vita molnen. 
Börjar jobba kl 17 idag, sen blir det hem och se på tv! Inte får man missa Antikrundan! =)
Imorgon däremot ska vi hjälpa Marina & Peder att flytta, antar jag. Sen så blir det att vara i B's stuga på lördag och sen söndag kanske vi bränner av till stan för att inhandla Toalett till Bosse & Cayenn. Eller vi kanske skulle prova hur de funkar med kutterspån?? Ja, vi får se hur vi gör.

Nä, kaffet kallnar om jag ska sitta kvar här..
På återhörande. / Emma - någon som vill följa med på Ikea 4/3? 

Midnatt.

Torsdagen har gått till sitt slut, och såhär blev den:
Började med frukost i lugn och ro, sen tog jag och Benny "muggen" till Udal där vi drack kaffe & åt en semla, samt surrade och kikade i gamla album och Bennys 1-3års bok. =)
Sen for vi in till samhället igen, motionerade mercan lite innan vi for in och städade grisarnas bur.
Vi var klara vid halv två tiden och då for jag till Jannike för att passa lillan medan hon var och tränade, samt att vår beställning från H&M hade kommit med våra efterlängtade tröjor. =)
På tal om tröjor, fick en  "alla ♥:s dag" present i förskott idag av Benny - en huvtröja! Tack älskling, något fint , behövligt, nyttigt & bra som jag kommer att använda! =)
Nu under kvällen har jag gjort lite och ingenting. Har vikt tvätt för visso men det var nog dock det enda "nyttiga". Har mest gått mellan tv:n & datorn i brist på annat. =)
Benny jobbar ju eftermiddag så jag och grisarna och firrarna har spenderat alla eftermiddagar på egen hand denna vecka, men de kan vara rätt skönt också med lite "egen tid". Det ska Benny få i helgen, jag åker till Arvidsjaur imorgon efter jobbet (kl:~20.30) och blir där till på söndag, ska åka med Sara & Stefan då.
 Nä, nu ska jag ta och dricka en teskvätt sen blir det nog sängen, ska ju trots allt jobba imorgon!


Våran charmiga guddotter, 10 mån:

-"Jag kan sitta helt själv och krypa kan jag med, och då går det undan!"


-"Jag kan stå allt stadigare med stöd och det tycker jag är skitroligt, och på den sista bilden blev jag glad när min mamma kom hem!"


Go'natt på er & ha en bra Fredag, det ska iaf jag! / Emma - vart tog tröttheten vägen?

Dagen i stort.

Onsdag:
Efter frukosten drog jag en ragg med mercan, de är ju som att övningsköra igen! När man är van Audin och sen sätter sig i en lågt kopplad merca så .. ja! Men det gick iaf kalant! =)
Sen så for jag en sväng till Jannike och fördrev lite tid, innan jag skulle hem och börja med middagen (idag blev det torskfilé).
Sen kl 17.30 for jag till farmor B, eftersom jag skulle följa med på bingo i Fromheden. =) Det höll på till 21.30 (den längsta bingon jag har vart på nån gång), men det var trevligt och sen är de ju alltid roligt att vinna. Så nästa onsdag ska jag nog dit igen om jag inte jobbar vill säga. =)

Nu sitter jag och ska försöka hålla mig vaken tills Benny kommer hem, för har jag vart vaken till nu så kan jag nog vara vaken ett litet tag till! Han sa iaf att han skulle bli tidig, eller tidigare, idag!
Kikade ut genom fönstret alldeles nyss och tempen på kommunhuset visade -19 grader, huva nu är det kallt.
Nåväl, ska göra grisarna lite sällskap i tv-rummet nu, kanske kokar mig en tekopp .. fast sen infinner sig nog risken att jag somnar.. =)

Ha en bra torsdag! / Emma - jag är upp över öronen kär! ♥


Dolce&Gabbana!

Dagens köp:
D&G hipster!



Dagens middag:
Thaisoppa med kyckling, paprika, chili och purjolök.




Så blev det en till slut.

Vi var och gjorde bilaffär igår!
Det blev en merca, till min stora glädje.



Som bilden avslöjar har vi grymt bra väder idag, klar himmel och svinit kallt. =)
Var så pigg imorse, steg upp tjugo över åtta. Det är ovanligt för att vara mig, särskillt en måndag när jag dessutom är ledig. Men de var väl mercan som lockade. Eller nå. =)


Simma lugnt! / Emma - ska börja pyssla med nalta kort senare..


Umeåstan, så mycket folk ändå så kallt.

Var till Umeå igår, Benny, jag, Jannike och Tobbe.
Vårat huvudmål var flygplatsen. Det skulle komma en kille med flyget vid 11 snåret, från Uppsala och köpa våran lilla röda, som inte är "våran lilla röda" längre. Det gick iaf kanon och killen och hans far tog bilen och hade Uppsala som mål.
Så nu är min älskade sambo och jag billösa, men vi har redan några alternativ som ska betas av och kikas på. =)
Det är roligt dehär med att byta bil, vet inte varför med de är känns som bra. Inte nu bara för att jag ville utöka bildörrarna utan rent allmänt. ;)
Jag och Jannike sprang iaf i stan en snabbsväng, det är nog det snabbaste jag har "gjort" stan någon gång. =) Men de var så svinigt kallt alltså, blåste och små snöade men ändå så kallt. Och de vimlade med folk, inte ens det gjorde de nå mycke varmare.

Nåja, efter en snabbis i stan så var Tobbe så snäll och körde oss till Strömpilen, lite lugnare tempo där men vi hittade då som inget. Blev en kaffekopp och bakelse bara. =)

Sen for vi hemöver, det är alltid lika skönt att komma hem efter att ha vart borta!
Det hände inte så mycket mer fartfyllt under kvällen, vi tog de mest lugnt..  framför datorn på jakt efter en bil.

Idag blir det eventuellt Arvidsjaur, om sisådär någon minut. Vi ska kanske kika på en bil och sen fara å fika hos mamma och pappa.
Så, lev och må så länge! / Emma - min sambo är den bästa i sitt slag.

Nationaldag!

Idag är det våran nationaldag!
Detta ska "firas" med något gott nere från Petras, sen när Benny kommer hem! =)


Sen fick jag ett sms från Lina bara för ett tag sen,  Tessan har nu fått en liten dotter!  Tokmycket grattis, hoppas jag får se na, kanske nästa helg om dom är ute och strosar på marknaden. =)

Nu ska jag ta itu med disken som blev lämnad igår efter maten..
Ha en bra dag! / Emma - det snöar ännu.

Köket.

Har mestadels bara städat idag. Så jag passade på att ta lite kort på köket, så ni får se hur de blev efter projekt- "renovering av väggar". =)

Gud, vad det har snöat idag, ni ska se på våran balkong. Man kan knappt se ner på gatan från den. Det har snöat ända upp till fönstret, ca 10-15 cm upp för fönstret! Shitans.. 
Nu väntar jag bara på att Benny ska komma hem, så jag får en anledning till att dricka en till kopp kaffe, med sällskap. =)

Men iaf, här kommer lite bilder på köket, och några köksdetaljer.
       

Ha en bra dag! / Emma - förvånas över att all snö räcker till..


Dagen idag.

Steg upp rätt sent idag, var skönt att sova ut nalta!
Sen så var jag barn- och hundvakt åt Isabell & Bob kring ettsnåret, tills framemot två-halvtre tiden. Jannike var och hurtade sig på gymet under tiden. =)
Blev lite surr och kaffe innan jag begav mig hemåt. Väl hemma så var Benny på hugget, stod och diskade för fullt. Det är kärlek de.
Sen så åt vi middag och efter det satte vi upp klockan i köket, gud så fint kök vi har nu alltså. =)
Vi ska vänta med att sätta upp nå mer på väggen där inne, låta allt smälta in först!
Och nu har vi ränsat och städat hos marsvinen också, så nu är dom glada när deras lägenhet är nystadad. =)

Morgondagens planer är nog bara (såhär långt) att städa toaletten och fara förbi på Knut'n en sväng. Får se vad man mer hittar på!

Nåja, nu ska jag sätta mig vid tv:n och kolla lite på Efterlyst och sen vid tio var det någon dokumäntär om 500 kg kliniken, som man inte får missa.

Ha en bra kväll allesammans. / Emma - slöar-time framför tv!

Snabbis.

Har lunch nu. Det var egentligen meningen att jag skulle jobba på Dagvården idag mellan 10-15 men då ringde dom från B-hem imorse kl 7 och hörde om jag kunde göra ett passbyte och vara där mellan 7-16 istället, så det blev ett snabbt uppvaknande, snabb ge grisarna mat och själv tog jag med en risifrutti till jobbet och åt frukost där. =)

Följde svärmora´ till Umeå igår, tacka vett ja Norsjö,  jag blev smått tokig av alla dessa rondeller som dom har! Nåja, det gick då bra iaf, både där och sen för mig att ta mig ur Umeå på hemvägen.

Kvällen är räddad, har tvätt som ska vikas, en klocka som ska sättas upp, lister till köket som ska köpas...

Nä, ska ta en snabb kaffekopp innan jag rusar iväg till jobbet igen!
Ha en bra dag allesammans. / Emma - tacksam för alla timmar man får.