-


Onsdag.

Steg upp i tid imorse. Följde Jannike & lillan på babysim, efter de for vi på Petras å mötte upp Benny och lunchade.
Sen blev de kaffe hos Jannike. Vi gjorde även en beställning på några av årets hetaste sommarkläder. =p
Lilla har ju lärt sig att ta sig fram på alla 4 nu, så jag fick bevittna när hon kröp! Stora tjejen!
Fram emot tvåtiden for jag förbi på knut'n och fyndade lite, sen bar de iväg hem. Diskade undan och gjorde middag, blev lasagne - gott!
Ikväll blir det att se lite tv och lägga sig i tid! Ska plocka bort allt i köket imorgon, så vi kan börja förbereda med att spackla & slipa innan lördag! =)  Ha en bra kväll! / Emma - mätt.

Fartfyllt.

Så har en fantastisk helg dragit förbi.
Vi var ju till Piteå i lördags, med firman. Jag och Benny åkte med Conny & Sosa dit, dom hade även med sig lille Zeb. Hann shoppa en tröja innan vi åkte tillhavsbadet. Väl framme checkade vi in på hotellet sen blev det äventyrsbad under förmiddagen. Senare på kvällen var det mat & show i Skeppet. Det var verkligen jättebra, dom showade hela tiden under middagen - att de orkade hålla igång.
Det var en riktigt trevlig helg! =)

Idag har jag vart och tagit ut tapeter och diverse saker som behövs för omtapetsering. Vi kommer att tapetsera om på lördag och det ska bli tokspännande, så som jag har längtat efter dessa tapeter. =)
Jajustja, de blir nog varken Haparanda (Ikea) eller Arvidsjaur i helgen, som planerat. Vi kanske får bilen såld imorgon, så helgen ska vigas åt bil-letning.
Så ikea får vänta en vecka till isf!
Har tagit kort på nå nyförvärv, hyllan, de omsatta blommorna (för den intresserade) och mitt nya fynd för idag - JIE-trollet. Värsta klippet, för en 10:a! De är fynd de.. För er som inte är så insatta, så är JIE inte det billigaste märket. Det gjorde min dag.




Sen fick jag ju ett trevligt samtal under eftermiddagen, min käre vän Sebbe ringde och de var mycket trevligt att höra av honom! Vi hörs så sällan av, men när vi väl gör det kan vi prata i timmar. Så nu har vi gett varandra lägesrapport om vardagen från norr till söder,  jag ska bli bättre på att uppdatera och slå en pling. Vi har inte träffats på väldigt länge, det är ju nästan skandal! Nåväl, vi kanske ses förr eller senare. =)

Nu ska jag ta en titt i frysen, kolla om det finns någon glass kvar. För isf blir det kaffe med glass och violströsselalldeles strax!
Ha en bra kväll! / Emma - snart ett nytt kök!

Snabbrätt.

Jobbade en kort dag idag. Så innan jobbet fixade min kära sambo och jag iordning hos grisarna, provar att ge dem en ny sorts salt/slipsten med blandade bär. Sen efter helgen blir det nog kloklippning för deras del!
Nåväl, sen for jag och jobbade en stund, jag bakade en lingonkaka i långpanna till fikat, blev supergott.
Efter jobbet passade jag på att gå in på Ica och handla och dels för att få lite middagsinsperation - och det blev det också.
Jag gjorde en tomat och pastasoppa med räkor och cream fraiche. -Mums!!


Och nu blir det att se på tv och bara ta det lilla lugna.
Ha en bra kväll! / Emma - mätt och belåten.


Borrmissöde och hittelön.

Jag blev nalta piggare i söndags, och naturligtvis blev min älskade sambo dålig då. Så han ha vart hemma igår och idag med magsjukan närmast sig. Det blev ombytta roller kan man säga, men de är skönt att slippa vara ensam när man är så pass dålig så man tror att nästa andetag blir ens sista! 

Näväl, jag har fått min hylla idag, har monterat ihop den så nu väntar vi bara på en borr, en riktig borr.  Vi skulle nämligen prova sätta upp den i hallen, och vi har en betongborr, en prima sådan, den har fungerat alldeles förträffligt bra... tills idag! Benny började borra i betongväggen, det blev iof ett hål men jag ska tillägga att en tapetbit följde med i snurret och borren vek sig som en ostbåge. Men det blev inte så stort missöde på väggen med tapetbiten, inte farligare än att vi kan täcka det med hyllramen, men det såg verkligen komiskt ut när borren vek sig.. den såg som så, ja, mjuk ut.
Så jag måste lägga hyllan på hyllan, tills imorgon. Har pysslat lite med att dekorera om tavelhyllan i hallen.. det blev riktigt snyggt. Bild kommer säkert framöver tillsammans med hyllan. =)

Hittelön ja. Jag var på dektektivjobb i köket igårkväll innan jag la mig. Tänka sig vad man kan fynda från tidigare ägare av lgher. Jag hittade bla ett kort, så jag skickade det med posten idag. För skojs skull, ska jag nu se vad de gör när man hittar kort sådär - hittelön?

Nu ska jag fortsätta se lite Lotta på Bråkmakargatan. Och äta en kardemummaskorpa med ost - mums!

Ha en fortsatt bra afton! / Emma - nu är de bara bomull i öronen, annars frisk.


Kort sammanfattning.

Fredag 16/1:
For till stan, shoppade massa fint bla en bommulsklänning i gammeldags' rosa, en tröja, ett linne, bro till grisarna. Och Benny hittade betongborrar!
Sen åt vi gott, grillbiff/kebabbtallrik. Mums! Efter de for vi till Robban och fikade, innan bion skulle börja.
Kl 21.00 var det bio-time - "Benjamin Buttons otroliga liv", det var nog de bästa 2.47 timmars bio jag sett! Rekomenderas stenhårt!!

Lördag 17/1:
Var vaken sen kl 02 och sprang mellan toan och sängen - magsjuka x2000! Usch, har aldrig vart så slut och färdig. Fick inte behålla någonting av vad jag åt och de ledde till utmattning och att jag sov hela lördagen - och hela natten mot söndag, så nu ska man väl vara utvilad??

Söndag 18/1:
Yjippi, jag har fått behålla allt jag stoppat i mig idag! Känner mig piggare och på bättringsvägen. Lite halvslö hela förmiddagen men nu på eftermiddan' fick jag tillbaks energin. Har till och med badat grisarna. Dom gillade det.

Benny har vart en "alliallo" i helgen, han har hämtat vatten, hämtat cola, hämtat saftsoppa, stökat bort, diskat, lagat mat, handlat, stoppat om mig i soffan - i sängen, tagit hand om grisarna - fiskarna. Han har varit fantastiskt underbar. Vad skulle jag göra i dessa lägen om inte du fanns hos mig? Vad skulle jag göra om du inte alls fanns? Jag är tacksam gör att du finns, och gör mig lycklig!


Måndag - ny vecka.

Så var det måndag igen, en vecka helt i vardagens tecken, inga fler röda dagar!
Jag och Benny ha vart förbi hos Jannike & Isabell nu på förmiddan', dom har fått en sån fin & rymlig lägenhet nu! Och på torsdag måste vi förbi där också, för då får dom ju lillen. =)
Om de är bra väder imorgon (dvs att de inte regnar eller snöar) så blir det Arvidsjaur för jag, Jannike & lillan, shoppa på dollar! =)
Dom ringde på förmiddagen från Bema, så nu har jag mer jobb i veckan, känns bra. Ska ut och jobba ikväll, börjar 16.10!

Jag har förresten slängt iväg en beställning på
Ellos.se, och det som kommer hem till mig inom en snar framtid är denna smarta förvaringshylla, som ska få sin plats i hallen! Ett toppenklipp!


Nu ska jag gå och ge Marsvinen lite kärlek!
Ha en bra dag allesammans! / Emma - Benny och lillan tränade som attans på att krypa idag.

Igår lördag.

Steg upp i ottan igår, fikade frukostoch for till Arvidsjaur.
Stannade först upp hos marianne och fixade mina glasögon sen for jag hem till mamma och pappa, fikade en tekopp innan jag och mamma for ut p åsamhället. Vi hann nog med alla affärer, alla som var värda att hinna med vill säga. :)
Från våran shoppingrunda fick jag med mig bla 15 fiskar, 2 växter, saltsten till marsvinen, en saffransglögg, en vas, svarta/bruna dekorationskvistar, tandkräm, tvål och lite till. Inte illa. Mamma fick med sig en jättefin tröja från Mimmis och en amaryllisvas.
Nåja, sen for jag och hämtade Ida, det var år och dar' sen vi sågs, så vi for på Greya och fikade och surrade om allt från himmel till jord. Det var riktigt roligt att träffa henne igen. :) Så nu hoppas jag att hon är ledig till veckan så vi kan göra Lycksele tillsammans. :)

Jag och Benny såg en rätt OK film igårkväll när jag kom hem, "The eye", jag skulle inte vilja se den ensam..

Jag jobbar idag, börjar om en timme. Benny har farit för ett tag sen, han skulle följa sin bror till Luleå. Jag gav som förslag att han skulle shoppa lite, men inte de. =)
Nä, nu ska jag ta en kaffekopp och känna lugnet före stormen. ;)
Ha en bra dag allesammans. / Emma - det går ju riktigt bra.

Fredag.

Ska snart på jobbet, jobbar till kl 17.00 idag och sen efter det måste vi fara och handla. Ska göra räksoppa till middag, var så länge sen man åt soppa och jag har längtat efter det i veckan!
Jag har hunnit byta alla gardiner och fått bort julen helt under dessa dagar, känns skönt att vardagen är på sin plats nu!
Det blir Arvidsjaur imorgon, ska hämta min nya glasögon och sen hoppas jag att Ida är hemma så vi kan ta en fika eller nå och surra, det var ju trots allt ett bra tag sen vi sågs!

Nä, gott folk. Dax att borsta tänderna och fixa det sista!
Ha en fortsatt bra dag! / Emma - snart helg.

Gäller att passa på.

Benny skulle stiga upp i tid idag han jobbar förmiddag imorgon, så han kan sova ikväll.  Jojust, han snoozade tills min väckare ringde kl 9. Sen fick jag ett sms just efter och då blev de brått upp. De var jannike som behövde barnvakt åt lillan, och jag var ju inte sen. =)



Dom ska flytta så då har vi henne medan dom flyttar & bär. Just nu sover hon..
Och Benny är och plogar, de har snöat och de håller i sig ännu. Men vi slipper ju tänka på nån middag idag iaf, det blir palt hos svärföräldrarna. Alltid uppskattat att slippa tänka på middagen..

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan en stund och glo på lite tv, sen se om den lilla vill vakna.
Ha en bra dag allesammans. / Emma - de kom ett spöke igår med posten.


Rea.

Blev en heldag i stan. Shoppade lite smått, bland annat en skinnklänning, underkläder, t-shirtoch en ny jacka.
Sen blev det strö, gnagpinnar och en bro till marsvinen.

Direkt vi kom ner så mötte vi upp mamma, pappa och brorsan som var på genomresa, så vi fikade tillsammans.
Efter att sen ha gått i stan hela dan' så åt vi middag på en thairesturang - gud så gott det är!
Vi var förbi Robban en sväng också och drack kaffe.

Dom ringde från jobbet idag, ska gå ut och jobba extra imorgon - extravak igen.
Så ikväll blir det nog tidigt, ska kika lite på tv sen blir det nog sängen och John blund för min del!

Hoppas ni får en bra kväll! / Emma - slut i fötterna.


vackert.

Första inlägget på det nya året.

Jag och Benny åt en god middag igår, och sen fick vi främmen' lagom till efterrätten. Sen blev det lite tv innan vi åkte till stan vid tio tiden igårkväll. Var i skellefteå vid tolvslaget, vi skålade uppe på vitberget och kollade ut över stan och alla fyverkerier. Det var fint!
Erik, Petra och Fredde var förbi en sväng idag och nu är Benny i Udal och ska se om han får igång skotern.
Dom ringde från jobbet för en timme sen, så jag ska sitta extra vak ikväll/natt.. börjar om en timme. Sen blir det stan imorgon igen, men denna gång blir det under dagen, måste shoppa åt marsvinen. =)

Dax att göra lite middag så man orkar med de kommande timmarna.
God fortsättning på det nya året allesammans! / Emma - 2009