Helgen bjöd på sovmornar.

Ja, Benny har tagit hand om Nemo på mornarna så jag ha fått sova - skönt!
Men konstigt nog kan jag "bara" sova till kl 09 ungefär, sen är jag pigg!

Idag var Nemo riktigt duktig, vi har haft lite problem när vi ska ut och gå (bara runt hyreshuset - så det är ingen lång sväng) han "gör sitt" sen sätter han sig ner och då är det bra liksom, då ska han in.
Och sen har han vart lite skraj för att gå någon annanstans än just där vi brukar gå, runt huste. Så jag testade under förmiddan' att gå i lite rask takt och dra på trissor - han följde efter som att han inte gjort annat. Vi gick till och med en annan sväng - där vi aldrig har gått tidigare - och han bara lunkade på!
Så duktig han är. Det kanske krävs att vi håller ett visst tempo.
Sen så har jag inte låtit honom gå i trapporna ännu - lite onödigt när han är så pass liten - men vi har testat lite grann och det är samma sak där, ett steg går bra men sen är det färdigt liksom. Så jag testade nu efter att vi hade vart ute, han fick gå i de tre första trapporna och vet ni vad?? Han gick alla tre utan att protestera!! Har jag sagt att han är duktig eller? :)

Igår så for vi till Bennys morfar och där fick Nemo springa fritt vilket han tokgillade! Stora öppna ytor att busa på & vädret var otroligt härligt!
Så dit ska vi fara minst 1 gång i veckan. Nemo har även fått träffa Selma (svärföräldrarnas mellanpudel) och det gick också bra. Samt att han fick träffa Bob igårkväll (Bennys systers lilla nakenhund m. hår) eftersom vi satt barnakt åt Isabell. Det mötet gick också bra, dom var inte så värst intresserade av varann utan tjoade på, på varsitt håll! :)

Vi klippte honom igår förresten - nos, tassar och under magen.
Ena sidan av nosen gick bra, men sen när vi skulle ta andra sidan så blev det panik &han ville inte alls vara med. Men vi gav oss inte - efter lite kel och uppmuntran så gick även den sidan bra. Tassarna & magen var inga problem, han sov igenom dessa klippningar - i mitt knä. Jag tror att tassarna gick så bra eftersom vi hela tiden håller på att pilla på hans tassar så han ska lära sig att de inte är någon fara när vi tar på dem osv.
Han blev så fin så. Det växer rätt snabbt faktiskt, eftersom han var nyklippt när vi hämtade honom, så.

Just nu ligger han och sover här utmed mig medan jag bloggar.
Jag ska hinna med att baka lussekatter idag, men då måste jag vänta tills Benny kommer hem så han kan ta hand om Nemo. Känns lite vanskligt att baka & ta hand om lillvalpen själv liksom. :)
Har förresten gjort klart alla julkort nu (eller nästan, har två kvar att skriva) så de ska postas ikväll - så det är ju skönt! Sen är alla julklappar klara också tror jag.. ska göra en sista koll till veckan!

Som ett bra slut på detta inlägg bjuder jag på lite bilder sen igår.

Bild 1. -Benny & Nemo, det blev lite kallt, så det var mysigt att få värma sig hos husse.
Bild 2. -Nemo kan sitta fint.
Bild 3. -Tittar mot husse så han ska få en fin bild.
Bild 4. -Nemo vid sjön och det var härligt med sol.
Bild 5. -Jag och Nemo.
Bild 6. -Sol, snö, Nemo - kan det bli bättre?
Bild 7. -Kopparna jag fick, som gjorde min dag (ännu bättre)!

Enjoy!

Kallt, värmer sig i husses jacka. Jag & Nemo Tittar mot husse.
 Nemo. Jag & nemo igen. Nemo & sjön. fick dessa fina gefle koppar.


Ha en fortsatt bra luciadag! / Emma - nu yr snön ner..


Kommentarer
Postat av: Inga

Glad Lucia på er!!

Aa,att det skulle börja snöa på lucia dagen.vem hade trott det. Så söt han är lilla Nemo.Tänker hela tiden på fisken Nemo som var i en disney film för något år sedan. Ja, men vi måste komma någon dag nu i veckan och titta på han.

Vänta du bara. Det är lugnt nu då han är så liten men vänta då han blir större.Då ska han testa allt och trotsa. Det är bara att kontakta mig om ni har något problem,STORT som litet. Jag älskar att hjälpa till i uppfostran.



Skolan går bra. Nu den 20-22 ska vi ha matte prov vi som kuggade i oktober. Jag hoppas att jag klarar det. Sedan i början av Jan blir det 2 prov till.Ett är enkelt men det andra gruvar jag mig lite grann för. Men det kommer att gå bra. Jag är ju mer eller mindre inne till Norsjö varje dag under veckan. Det är bra med rutiner. Även om man inte alltid åstadkommer så mycket.



Ha det bra och ge Nemo en liten puss från mig och Jarni

Postat av: Syrran

Vilka härliga vinterbilder! Jag vill åxå ha en massa snö ju =) Å vilken fin liten Nemo =) Han verkar ju göra lika stora frmasteg som Siri =) Växer och lär sig nya saker, nog för att Siri bara har lärt sig att skrika lite mer än så länge =) Gott med lussekatter! Tror att jag spara mitt julbak till nästa år, men du kan väl skicka en med posten åt mig =) Nu har skruttan just fått mat, vila i 1,5h, innan det är dags att fixa mer mat åt henne å sen mata =) Ingen skillnad om det är dag eller natt =)

Vi hörs, ha en bra kväll, kram!

2009-12-13 @ 20:02:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback